I formiddagstimene torsdag pågår det mest dramatiske allmøtet i TV 2 noensinne.

TV 2-sjef Olav Sandnes innkalte de ansatte i Bergen og Oslo for å informere om kuttene og nedbemanningen i konsernet. På agendaen sto presentasjon av tallet på ansatte som er overflødige, presentasjon av den nye TV 2-organisasjonen og den nye TV 2-ledelsen 

TV 2-sjef Olav Sandnes har siden han ble TV 2-sjef ved starten på 2015 gjort flere endringer i ledelsen. De som har forsvunnet ut av ledelsen av ulike grunner er; kanaldirektør Trond Kvernstrøm, kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy, teknikk- og distributørdirektør Øivind Johannesen, HR-direktør Ann Kristin Søreid og økonomisjef Maria Borch Helsengreen.

De som har kommet inn er; HR- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand og Trygve Rønningen, som starter opp i løpet av året. Det liten tvil om at Rønningen får en helt sentral rolle i stillingen som kanaldirektør og publisher.

Under møtet ble det også sagt at kanalen skal satse enda sterkere på Sumo. 

Les også: Slik blir nye TV 2 Sumo

- TV 2 er i for stor grad avhengig av inntekter fra lineær-tv. Over tid har vi prioritert for stor del av ressursene våre mot lineær-tv, som ikke lenger reflekterer markedet eller tv-seingen. Derfor har vi i dag presentert hva TV 2 skal leve av i 2020, deriblant en storsatsing på TV 2 Sumo. Det betyr at vi vil rette langt større ressurser dit, sier Olav T. Sandnes.

Letingen etter en TV 2 Sumo-direktør som skal bygge den nye organisasjonen er allerede igangsatt. Den nye Sumo-sjefen blir svært viktig for TV 2 i årene som kommer. 

TV 2 har satt seg et ambisiøst mål om tredoble antall abonnenter og gjøre nett-tv-satsingen til kanskje det viktigste TV 2-produktet i 2020. Kanalen har allerede god fart i satsingen på dette produktet og økte antallet kunder og omsetningen i TV 2 Sumo i fjor med rundt 30 prosent.

Omsetningen for TV 2 Sumo nærmer seg rundt 500 millioner kroner. I tillegg henter TV 2 ut rundt 1,5 milliarder kroner i distribusjonsinntekter og rundt to milliarder kroner i reklame.

Hva som skjer med dagens leder av TV 2 Sumo, Kristian Bruarøy, er fortsatt uklart.