Det er trekløveret Misgina Ghebremeskel, Helene Sandvig og Jenny Skavlan som skal være programledere for årets tv-aksjon på NRK. Søndag 23. oktober sendes den totalt seks timer lange direktesendingen på NRK1.

- Mest av alt gleder jeg meg til å bidra i årets tv-aksjon! Jeg er samtidig veldig spent og håper jeg kan lede denne direktesendingen på en god måte. Pengene fra årets TV-aksjon skal gå til en god sak som engasjerer mange, målet er at vi skal gi to millioner mennesker livsviktig helsehjelp. Dette er stort å få være med på, sier Ghebremeskel.

For Helene Sandvig er det fjerde gang hun leder TV-aksjonen og hun er stolt over å bli spurt om å være programleder igjen.

- Jeg er stolt over å bli spurt. Elsker dugnadsånden som viser seg ekstra sterk denne søndagen i oktober hvert år. Jeg kjenner jeg blir inspirert av alle de frivillige i Røde Kors, verden over, som strekker ut en hånd til mennesker som er fanget i krig og konflikt. De viser empati og medmenneskelighet. Å hjelpe dem å hjelpe er en sann glede.   

Pengene som samles inn til årets TV-aksjon, går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør-Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Noe av de innsamlede midlene er øremerket hjelp til flyktninger som har kommet til Norge.