MTG er det siste av de fire store tv-husene til å starte sine høstsatsinger og torsdag ettermiddag inviterte kanalgruppen kunder, mediebyråer og pressen til en presentasjon av programmene som kommer på lufta på TV3, TV6 og Viasat 4 de kommende månedene.

- Vi er et hus som ikke er størst, men noen gang synes jeg vi er best, selv om konkurrentene ikke er enige, sa administrerende direktør i MTG Norge, Trygve Rønningen, på scenen på taket av Steen & Strøm i Oslo.

- Det er en veldig glad mann som står foran dere i dag. I en turbulent tv-tid har vi vært kvartalsvinner i seks kvartaler på rad. Vi har hatt vekst i seks av årets åtte måneder og vi må tilbake fem år for å finne bedre tall for tv-kanalene våre seertallsmessig og økonomisk, sa MTGs tv-sjef Morten Micalsen.

Les også: TV3 pusser opp profilen - lanserer ny logo

Det blir gjensyn med flere kjente TV3-merkevarer, deriblant «Luksusfellen» og «Masterchef», sistnevnte denne gang uten kjendiser, men med et knippe av Norges beste hobbykokker.

- Jeg orker snart ikke flere programmer der jeg ser kjendiser gjøre noe de ikke kan, sa programdirektør Andreas Bakka Hjertø breialt fra scenen.

Nivået på kokkekunstene stiger ytterligere noen hakk i «Hellstrøms kjøkken», der kjendiskokken skal briljere alene på kjøkkenet med noen av sine beste oppskrifter.

Andre sesong av «Råskap» byr på nye tøffe konkurranser for noen av Norges råeste idrettshelter. «Lukket visning» skal ta tv-seerne inn i noen av Norges og verdens mest eksklusive eiendommer. I «Eventyrlig oppussing» skal slitne norske hytter forvandles til noe som ligner det samme.

TV3 lanserer tre nye programmer i høst. Det ene av dem, «Aber Bergen» er en fortsettelse på dramasatsingen MTG gikk i gang med for et lite år siden. Dramaserien, som er satt til advokatmiljøet i Bergen, har blant annet Odd Magnus Williamson og Ellen Dorrit Petersen på rollelisten.

«Meglerkampen» er som navnet tilsier en konkurransereality der tre nye meglere hver gang kjemper om å finne den beste boligen til en kjøper.

I «Den jævla naboen» skal Øyvind Rafto, kjent fra «Raske menn», ta et dypdykk i noen av landets villeste nabokrangler.

1. oktober er TV3 vertskap for Cecilia Brækhus' aller første boksekamp på norsk jord. Brækhus var også tilstede på TV3s høstlansering torsdag.

Hun mener dette blir den største kampen i kvinneboksingens historie.

- Når vi allerede har sprengt så mange grenser er dette et mål til. Hadde vært enormt morsomt å få seerrekord den kvelden, sier hun.

I desember er det håndballjentene som skal stå for de sportslige høydepunktene på TV3 når MTG skal vise håndball-EM.

På den nylig relanserte nett-tv-tjenesten Viafree, tidligere kalt TV3 Play, er det duket for underholdning myntet på et yngre publikum. Prebz og Dennis har premiere på sin nye nett-tv-serie i dag. Audun Sørseth, kjent fra «Paradise Hotel» dukker opp i en ny nett-tv-serie kalt «Wingman».

Siden MTG relanserte Viafree 15.august har 170.000 unike brukere benyttet tjenesten.