Én uke etter at fristen for å søke på sluttpakke gikk ut, bekrefter TV 2 i dag at 63 ansatte har fått innvilget sine søknader. Det betyr at det vil være ytterligere behov for å redusere antallet årsverk i TV 2. Mange tror vil bli en nedbemanning i størrelsesorden 150-200 årsverk.

Les mer: 63 sluttpakker i TV 2 - flere må gå

Tillitsvalgt i TV 2, Henrikke Helland, forteller om en «vond ventetid» for de ansatte. Én av de som har valgt å avslutte ventetiden med å ta sluttpakke, er nyhets- og sportsreporter Pål Bakke i TV 2s distriktskontor i Ålesund.

Han følger profilerte navn som Nils Gunnar Lie, Mah-Rukh Ali, Signe Tynning og Jan Øyvind Helgesen ut døra.

Bakke, som har jobbet ti år i TV 2, ventet helt til torsdag forrige uke før han formelt sendte inn en søknad om sluttpakke.

- Var det en vanskelig avgjørelse å ta?

- Selvfølgelig er det en vanskelig avgjørelse å forlate en jobb man liker veldig godt og har vært i lenge, sier han til Kampanje.

- Skal kappe mange hoder
- Hva var det som gjorde at du likevel valgte å søke?

- Framtidsutsiktene i TV 2. Man skal kappe mange hoder. Jeg har en jobb å gå til når jeg slutter, og da tror jeg anledningen var den rette.

- Var det en forutsetning for å søke?

- Det hjalp i hvert fall veldig på med avgjørelsen.

Les også: - Det har vært en vond ventetid

Skjebnedag
TV 2-reporteren forteller at sluttpakkene har vært et hett og hyppig diskutert tema blant kollegaene.

- Ja, vi har pratet veldig mye. Jeg hører til landslaget i TV 2, i distriktskontorene, og er den eneste der som har søkt om sluttpakke. Alle venter spent på 29. september. Det er skjebnedagen for TV 2. Jeg er redd mange får én rett i fleisen.

Nå håper Bakke distriktskontorene består.

- Vi er veldig glade i TV 2 og har jobbet hardt og lagt ned mye innsats. Mitt inderligste ønske er at TV 2 fortsatt skal være representert ute i landet, men alle de store redaksjonene har kuttet i distriktskontorene sine.

- Vet ikke hvor hardt det rammer
- Du er en av få i TV 2 som har søkt og fått sluttpakke, har det vært kommunisert tydelig nok hvor alvorlig situasjonen er?

- Ja, de har vært veldig tydelig utad og enda mer tydelig innad på at her blir det tøft.

- Er du bekymret for kollegaene dine i TV 2?

- Ja, selvfølgelig. Vi vet ikke hvor hardt det rammer. Jeg er veldig bekymret for gode kollegaer.

Det er usikkert hva som blir neste steg i TV 2s nedbemanningsprosess, men det som er klart er at kanalen fortsatt ønsker å komme i mål med frivillige løsninger.

- Vårt mål hele veien er å komme til flest mulig frivillige løsninger. Slik situasjonen er nå vil vi fortsatt ha en overtallighet i TV 2, men vi vil jobbe alt vi kan, i dialog med tillitsvalgte, for å unngå oppsigelser, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C. J. Willand i TV 2.