I høringsrunden rundt EUs nye direktiv for kringkasting kom både Norsk Filmforbund og forbundet Norske Filmregissører med kraftig refs mot TV 2 for det de mente var en altfor lav andel europeisk innhold i strømmetjenesten TV 2 Sumo. Ifølge statistikk utarbeidet av Medietilsynet i 2015 og oversendt EFTAs overvåkingsorgan, har TV 2 Sumo bare 13 prosent europeisk innhold. I forslaget til nytt direktiv går EU inn for 20 prosent europeisk innhold i strømmetjenester.

Nå viser det seg at det lave tallet skyldes en tastefeil, skriver Dagsavisen.

- Medietilsynet beklager, og vil umiddelbart rette opp i dette, understreker direktør Gudbrand Guthus overfor Dagsavisen.

Det riktige skal være at TV 2 Sumo har 43 prosent europeisk innhold. Riktig nok lavere enn minstekravet for TV 2s lineære kanaler, som er på 50 prosent.

-Som vi påpekte overfor Dagsavisen, kjente vi oss overhodet ikke igjen i tallene fra Medietilsynet. Der er bra at tilsynet nå har gjennomgått våre tall på nytt, og at de beklager feilen. Vi regner med at de som ga TV 2 kritikk på bakgrunn av ukorrekte tall også ønsker å kommentere de faktiske tallene, hvor TV 2 Sumos europeiske andel faktisk er på 43 prosent og ikke 13 prosent. Dette er jo en betydelig forskjell, kommenterer TV2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl til Dagsavisen.