Så gikk det kanskje som det måtte gå. Den store endringen på det digitale reklamemarkedet har vært overgangen til programmatiske annonsekjøp og noen av dem som har merket dette nye har vært nettverksselskaper som Specific Media og Webtraffic. Nå er begge selskapene historie.

- Styret har besluttet å avvikle den daglige drifte i Webtraffic. Det har vi nå informert om og vi har også involvert de ansatte i prosessen.  Vi har også involvert og informert våre partnere og kunder fortløpende om utviklingen, sier konserndirektør for annonser i Schibsted og styreleder i selskapet, Per Håkon Fasting, til Kampanje.

Varslet full gjennomgang
Det rett før sommeren, i forbindelse med at administrerende direktør Svein Eriksen i Webtraffic sluttet etter 17 år i Schibsted, at Per Håkon Fasting varslet en full gjennomgang av nettverksselskapet.

Les også: Schibsted varsler full gjennomgang av Webtraffic

Les også: Har dratt inn 500 millioner til Schibsted – nå slutter han etter 17 år

- Beslutningen vi nå har tatt er et resultat av denne grundige gjennomgangen. Vi har gått grundig i gjennom selskapets strategi og fremtidige utsikter og en av hovedkonklusjonene er at vi kommer til å videreføre verdiforslagene som ligger i Webtraffics produktportefølje inn i Schibsteds programmatiske produkter. Der et det et 100 prosent overlap, sier Fasting.

- Så da ble det til at programmatisk tok livet av nettverkene som Kampanje tidligere har skrevet?

- Jeg vil i hvert fall si at verdiforslagene har vært overlappende, sier Fasting.

- Var det noen reelle alternativer utover å legge ned?  

- Vi har hatt flere spennende prosjekter i Webtraffic på pilotnivå som vi vil vurdere videre. Det har vært høy aktivitet i Webtraffic på utsiden av de tradisjonelle virksomhetene, sier Fasting.

Over halvparten må slutte
Rundt 20 ansatte har hatt jobb i selskapet, og Fasting sier man «har funnet løsninger med samtlige ansatte».

- Vi har vært gjennom en god og fin prosess med de ansatte funnet løsninger med samtlige og prosessen er så godt som avsluttet nå det tror jeg vi kan si. Her har noen fått jobber selv, andre har funnet og søkt på ledige stillinger i Schibsted også er det flere som også har fått sluttpakke, sier han.

En av dem som har fått ny jobb er programmatic-sjefen i Webtraffic. Som Kampanje skrev fredag morgen begynner Marius Backer Patrocollo i en tilsvarende stilling i Group M.

Les også: Blir programmatisk-sjef i Group M

Fasting vil ikke gå i detalj på hvor mange som har fått sluttpakker, men sier det har vært «en overvekt av sluttpakker».

- Tanja Westerhagen ble konstituert etter Svein Eriksen. Blir hun å jobbe videre i Schibsted?

- Tanja Westerhagen har vært daglig leder og er daglig leder frem til alle prosesser rundt Webtraffic er avsluttet. Etter det blir hun med videre i Schibsted.

Omsetningen faller
Webtraffic har som selskap omsatt for drøye 100 millioner kroner årlig de siste årene. Fasting sier  utviklingen i 2016 har vært svak.

- Det har vært tydelig at 2016 ble mer utfordrende enn tidligere år, sier han.