Den nye målingen vil i tillegg til tradisjonell tv-seing, omfatte alle former for skjermer og være uavhengig av oppholdssted. Målingen inkluderer både direkte- og opptaksseing for lineære kanaler, samt strømming både direkte og såkalt on demand.

De norske tv-selskapene har helt siden 1992 samarbeidet om tv-målingene og ifølge en melding fra TNS Gallup og de norske tv-kanalene NRK, TV 2, TVNorge og TV3 utvides nå grunnlaget til også å inkludere strømme-tv.

- Måten vi ser tv på har endret seg voldsomt de siste tre-fire årene, og det var viktig for oss å få på plass en ny målemetode som speiler de nye seervanene. Det har derfor vært jobbet lenge med å utarbeide en ny, felles måling som inkluderer all tv både tradisjonell tv-seing så vel som strømme-tv. Det har vært en krevende prosess, men vi er veldig stolte over resultatet. Så vidt vi vet, er vi først i verden med måling av tradisjonell tv-titting alle oppholdssteder i kombinasjon med strømme-tv alle oppholdssteder, sier John Richard Hewitt, researchsjef i TV 2 og leder av Styringsgruppen.

Selv om det er de tradisjonelle tv-husene som har inngått den nye avtalen, ønskes også andre strømmeaktører og distributører velkommen med i målingen.