I april skrev Kampanje at Modern Times Group (MTG) ville vrake sin reklamefinansierte strømmetjeneste TV 3 Play og at det vil komme en ny tjeneste i ny drakt. Nå er den klar og tjenesten får navnet Viafree, der altså alt videoinnhold er gratis.

 Tjenesten lanseres både i Norge, Sverige og Danmark, og vil inneholde tusenvis av timer med underholdning – inkludert alt tidligere innhold på TV3 Play. Fra før er MTGs reklamefrie abonnementstjenesten Viaplay.

Les også: MTG vraker TV3 Play - lanserer Viafree

I Norge vil Viafree tilby alle norske programmer som produseres for MTG TV-kanalene TV3, Viasat 4 og TV6, og egenprodusert innhold eksklusivt for Viafree. I tillegg vil tjenesten hente innhold fra andre plattformer under MTG-paraplyen som Splay, Zoomin og eSport, samt serier og filmer fra samarbeidspartnere som Mashed, MTV og Comedy Central. Viafree er den eneste gratis, reklamefinansierte strømme­tjenesten i Norge med langformat-innhold, opplyser MTG.

Viafree vil ifølge MTG ha langt flere timer med innhold enn forgjengeren, og i løpet av høsten vil brukerne få mer enn 270 nye episoder med innhold. TV3-programmer som Luksusfellen og Paradise Hotel vil fremdeles være tilgjengelige på nett, så vel som på lineær-tv. Viafree er imidlertid en kanaluavhengigplattformmed underholdning som også retter seg mot særlig yngre målgrupper, med egenprodusert, eksklusivt innhold som er tilpasset digitale brukere.