Det programmatiske reklamemarkedet finner seg stadig nye ofre. Nå er det selskapet Webtraffic som er spill  i tillegg til at toppsjefen Svein Eriksen slutter. 

Les også:  Har dratt inn 500 millioner til Schibsted – nå slutter han etter 17 år

- Det er riktig som det Svein Eriksen sier at det er mye som skjer i markedet og jeg har forståelse for at han nå vil ta en aktiv del i den utviklingen. Vi skilles derfor som venner og han har gjort en veldig god jobb i de stillingene han har hatt i Schibsted i over 17 år. Han har en veldig høy kompetanse på det jeg pleier å kalle digital markedsføring 2.0 og jeg skjønner at han vil se på hvordan han kan bruke den kompetansen best mulig for egen del, sier konserndirektøren for Schibsted Annonser, Per Håkon Fasting.

Tidligere i dag skrev Kampanje lederen for Webtraffic, Svein Eriksen, hadde bestemt seg for å slutte i selskapet han var med å starte opp. Noe av årsaken er usikkerheten rundt fremtiden til et selskap som Webtraffic.

Fasting, som også er styreleder i Webtraffic, innrømmer at det tøffere tider for de store nettverksselskapene og sier det nå pågår en prosess i Schibsted rundt den videre satsingen på Webtraffic. Tidligere har Kampanje skrevet at Specific Media forsvant som en følge av dreiningen mot det programmatiske.

- Det er et mer krevende marked enn noen gang tidligere og Webtraffic er vel i dag det eneste nettverksselskapet av størrelse som er igjen. Det har sammenheng med at verdiforslaget er delvis overlappende med det programmatiske landskapet, sier han.

Samtidig fortsetter det løpe store pengesummer gjennom nettverksselskapet. De siste årene har Webtraffic generert rundt 100 millioner kroner årlig i omsetning for Schibsted, men samtidig har utviklingen på det programmatiske markedet skutt fart og norske mediebyråer anslår at den programmatiske omsetningen vil doble seg i 2016 til nærmere én milliard kroner.

- Jobber med mulighetsrom
Fasting mener likevel det er etterspørsel og behov for en tjeneste som Webtraffic.

-Det er fortsatt sånn at du med programmatisk enda ikke klarer å møte verdiforslaget til Webtraffic med svært høy dekning med høy impact, sier Fasting.

- Betyr det at dere kommer til å fortsette med Webtraffic en stund til?

- Vi jobber med mulighetsrommet for Webtraffic og det som går på det rent strategiske. Vi kommer til å konkludere tidlig i høst.

- Kan det ende med at dere avvikler Webtraffic i år?

- Vi går inn i en prosess med et åpent sinn og har ikke konkludert enda. Det er dette mulighetsrommet vi nå skal se på.

- Kunne ikke Svein Eriksen fortsatt jobbe i Schibsted med det programmatiske? 

- Svein Eriksen og vi har sett etter muligheter uten at vi fikk til det denne gangen. Det er ikke alltid sånn at det passer, men så får vi se hva som skjer i fremtiden. Det er ingen ting som her er skrevet i sten, sier Fasting.

- Det jobber mange i Webtraffic. Hva kan du si til dem?

- VI skal involvere ansatte i arbeidet med strategi og mulighetsrom. Tanja Westerhagen er konstituert leder og det er business as usual for Webtraffic, sier Fasting.

Westerhagen tar over
I en intramelding sier Tanja Westerhagen at hun «er opptatt av at Webtraffic har utviklet verdier det blir viktig for Schibsted å ta vare på og videreutvikle».

- Kompetansen og energien i Webtraffic kommer Schibsted til å ha behov for videre. Alle i selskapet kommer til å bli involvert i det strategiarbeidet vi nå skal i gang med. Veien videre blir spennende, sier Tanja Westhagen

Tar over som sjef:

Tanja Westerhagen blir konstituert som ny leder i Webtraffic.