Navn og alder: Kathrine Haldorsen, 45 år

Stilling: Administrerende direktør i Mastiff Norge

Årets ferie: Ferden går igjen til vidunderlige Sicilia. Der er vi sammen med gode venner og gjør minst mulig. Senere i sommer blir det en tur til Færøyene der morsslekten kommer fra. Ispedd de obligatoriske turene til Norges vakreste by, Bergen. Og noen turer til Rondane og hytten der.

Den perfekte sommermaten: Helt klart Vongole når vi er i Italia. Her hjemme elsker jeg også sjømat om sommeren. Og is og jordbær i store mengder.

- Hva kommer vi til å se mer og mindre av på tv fremover?

- Jeg tror vi kommer til å se mer drama. Og mer faktabasert underholdning. De mellomstore produksjonene tror jeg det blir mindre av. Den nye dramaserien til NRK, Nobel, kommer til å sette nye seerrekorder. (Gratulerer Monster på forskudd!)

- Tenk deg at du arrangerte en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Da inviterer jeg sjefen for sjangerkanalene i TV 2, Nina Lorgen Flemmen, administrerende direktør for SpareBank1 Gruppen Turid Grotmoll og utviklingssjef i Mastiff, Peter Blanck. Vi tar toget til Bergen, og på veien diskuterer vi hvordan vi kan lage nye og spennende livsttilsprogram som er både underholdende og informative. Med den gjengen der må det bli en særdeles bra tur, både faglig og sosialt. Det er folk med meninger, kreativitet, humor og gjennomføringsevne. Og nye samarbeid kan bli til.

- Økt terrorfare, fall i oljeinntektene til Norge og nå Brexit. Noen gode tips for å unngå å bekymre seg i hjel i sommer?

- Verden går fremover, det skjer veldig mye bra også. Fokusere på fremskrittene og være takknemlige for at vi lever i et veldig trygt hjørne.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Bloggerne som prøver å innbille tenåringsjentene mine at de må spise noe helt spesielt for å se bra ut.

- Hvilken app klarer ikke du deg uten?

- NSB, jeg er togpendler. Og Wunderlist som jeg omsider har skjønt hvor effektiv er.

- Frykter du at roboter og automatisering vil ta fra deg jobben din?

- Nei.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Linda Hofstad Helleland?

- Jeg overlater til Jan Thomas å drive med terningkast. Forøvrig virker Hofstad Helleland som en oppegående minister.

- Er du for eller mot at staten skal finansiere nyheter på TV 2?

- TV 2 er siden oppstarten i 1992 bygget på nyheter, sport og underholdning. Nyhetene er veldig viktige for TV 2, samtidig mener jeg at de er viktig for Norge som nasjon. Norge trenger bredde i nyhetsformidlingen, også på tv. Jeg håper derfor at TV 2 fortsetter med nyheter, men hvem som skal betale hva vil jeg ikke mene noe om.

- Hvem tar OL-gull for Norge under sommer-OL i Rio de Janeiro?

- Olaf Tufte, Håndballjentene og Birgit Skarstein når hennes tur kommer.

- Hvilken overskrift drømmer du om å se på Kampanje i høst?

- «Åsted Norge» bidrar til å løse kriminalitet, viser at lineær-tv kan samle nasjonen og gjør dystre tv-spådommer til skamme!