I «Lip Sync Battle» skal norske kjendiser mime til kjente popsanger i en duell om å ha den beste - og morsomste - sceneopptredenen. Konseptet har sitt utspring i et innslag i «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon» og hadde premiere som et eget program på Spike TV i USA i vår. Nå står TV 2 Humor for tur.

- Egenproduksjonene skal innta TV 2 Humor fra neste år og for å starte den festen begynner vi med en humoristisk talentkonkurranse der kjendiser skal mime til kjente sanger og lage det beste sceneshowet, sier TV 2s humorsjef Alice Sommer.

Hun mener TV 2 Humor er et naturlig hjem for konseptet.

- Det er et konsept der vi tøyser ganske åpenlyst med talentkonkurransesjangeren og hvor kjendiser gir jernet og lager underholdning av noe som tilsynelatende kan virke trivielt.

Nina Lorgen Flemmen, direktør for internasjonale programmer og prosjektleder for sjangerkanaler i TV 2, mener programmet kan være med på å gjøre en viktig jobb for den ferske nisjekanalen.

- Dette er et fantastisk program som vi tror kan sette kanalen mer i søkelyset, spesielt blant den yngre målgruppen, sier hun til Kampanje.

- Det er veldig egnet for viral deling, det har vi sett på Spike TV, der programmet har hatt enorm markedsføringseffekt for den kanalen. Vi tror det både kan gjøre det bra lineært, på Sumo og i sosiale medier, legger hun til.

Dette blir den første norske produksjonen som er bestilt til TV 2 Humor. Kanalen hadde riktig nok førpremiere på «Suksesskolen» tidligere i høst, men den produksjonen var bestilt til TV 2.

- Vi har også kjøpt de amerikanske episodene. Vi har en fin pakke med de norske og de amerikanske episodene, sier Lorgen Flemmen.

Mastiff skal produsere den norske versjonen. Hvem som skal lede programmet, og dermed blir det norske svaret på LL Cool J og Chrissy Teigen, er ikke klart.

Humorsjef:

Alice Sommer er TV 2s humorsjef. Nå er hun klar med den første norske produksjonen på TV 2 Humor. Foto: TV 2.