I dag kan Kampanje avsløre nye detaljer fra bud-thrilleren som ledet opp til den historisk høye prisen TV 2 måtte ut med for å sikre seg tre nye år med Premier League.

Etter det Kampanje kjenner til skal sluttsummen ha endt på hele 195 millioner euro, eller 1,83 milliarder kroner. Altså betydelig høyere enn 1,65 milliarder som ble anslått i norske medier før helgen. Kjøpet er den dyreste medieavtalen som noen norsk tv-kanal har underskrevet noensinne og kommer som en følge av en heftig bud-thriller der TV 2 til slutt trumfet Discoverys sluttbud med hele 300 millioner kroner.

Les mer: Slik avgjorde TV 2 Premier League-kampen

Nå er spørsmålet hvordan TV 2 skal regne hjem den oppsiktsvekkende prisveksten på 130 prosent fra forrige gang de kjøpte rettighetene. Det blir et av temaene når TV 2 møter distribusjonsselskapene til nye forhandlinger. Én ting er sikkert, og det er at både distribusjonsselskapene og kundene deres må regne med å ta sin del av regningen.

- Dette er bevegelser man har sett internasjonalt over tid, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital om prisutviklingen på internasjonale fotballrettigheter.

- Men dette innebærer spekulasjoner på et tidlig tidspunkt. Vi har hatt gode samtaler med TV 2 om slike ting før, sier han.

- Fotball er attraktivt
TV 2s distribusjonsavtale med Canal Digital går ut sommeren 2016.

- Det ligger an til minimum en dobling av prisen fra 2012. Er dere villige til å møte TV 2 på et sånt prisnivå?

- Det er en dialog vi må ha med TV 2. Vi har kommet frem til gode løsninger tidligere, gjentar Pettersen.

- Vil kundene deres godta en dobling av prisen?

- Vi er opptatt av å tilby priser som kundene synes er akseptable. Fotball er attraktivt og veldig populært, men det er et tak på hvor mye kundene er villige til å betale, sier Tjønndal Pettersen.

- Både vi og TV 2 er opptatt av å ha et fotballprodukt som flest mulig er interessert i å se på, legger han til.

For Telenor og distributørene er veksten TV 2 har opplevd med sitt sluttprodukt til kundene, TV 2 Sumo, vært en hodepine. At dette er en utfordring kommer klart frem all den tid distributørene fortsatt mangler TV 2s innhold i sine tv-apper.

Les også: Billigst tv-fotball på Canal Digital

Get-avtale løper ut
Både Canal Digital og Get selger Premier League i egne pakker på vegne av TV 2. Direktør for samfunnskontakt i Get, Øyvind Husby, er ikke skremt av prisveksten på rettighetene.

- Vi har en lang og god tradisjon om å samarbeide med innholdsleverandørene for å distribuere produktene deres til kundene våre på en god måte, og vi regner med vi kommer frem til en god avtale for kundene våre også når det gjelder fremtidige fotball-produkter fra TV 2. 

Get må få på plass en ny distribusjonsavtale med TV 2 allerede før årsskiftet.

- Er dere villige til å imøtekomme TV 2 på det som ser ut som minimum en dobling av prisen fra forrige gang?

- Vi mener kundene selv skal få velge om de ønsker betale for spesielle sportsrettigheter, og at dette tilbys kundene som egne premiumprodukter. Dette fungerer bra i dag for eksempel gjennom TV 2 Sport Premium, hvor fotballinteresserte tv-kunder som ønsker det får all engelsk fotball samlet på ett sted. Da blir det opp til TV 2 hvordan de ønsker prise dette, og opp til hver enkelt kunde om de ønsker betale for det.

- Er det rom for å doble prisen?

- Jeg ønsker ikke å kommentere hvilke vurderinger TV 2 gjør rundt prisingen av sine produkter. De vurderingene tar TV 2 selv.

Mediehuset TV 2 hadde i 2014 en omsetning  på 3,7 milliarder kroner. Fortsatt henter kanalen mest penger fra reklame, men distribusjonsinntekter og salg av abonnementstjenesten Sumo blir stadig viktigere. TV 2s reklameomsetning er i dag på drøye to milliarder kroner.

- Kundene avgjør

Kommunikasjonsdirektør Øyvind Husby i Get mener det er opp til TV 2 hvor mye de skal prise fotballproduktet sitt. - Også er blir det opp til hver enkelt kunde om de ønsker betale for det, sier han.