Det er NRK.no som melder om overgangen i dag. Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk går over til en nyopprettet stilling som etikkredaktør samtidig som stillingen som nyhetsdirektør nå lyses ut.

- Jeg har naturligvis hele tiden hatt tett og konstruktiv dialog med Thor Gjermund Eriksen om status for Nyhetsdivisjonen. Nå mente han det var på tide med et direktørskifte, og har parallelt skissert en stilling som er faglig utfordrende for meg, sier Per Arne Kalbakk til NRK.

Stillingen som etikkredaktør innebærer å utvikle redaktørmøtet i NRK med tyngde på redaksjonell etikk, samt å utarbeide og gjennomføre et faglig opplegg for alle NRKs journalister med jevne mellomrom, skriver NRK.

- Den jobben Per Arne nå skal gå inn i, har jeg tenkt på i lang tid. Det er en jobb som er avhengig av den rette personen, og det mener jeg Per Arne er. Han har erfaringen og kompetansen til å løfte det etiske nivået i NRK. Redaksjonell etikk er grunnmuren for å bygge den tilliten vi lever av, det er en absolutt fundamental forutsetning for NRK. Jeg ser frem til et fortsatt godt og tett samarbeid med Per Arne fremover, sier Eriksen.