I ni-tiden i går gikk Facebook ned for telling. Dette ble raskt bekreftet av det sosiale mediet.

- Et problem har ført til at Facebooks Graph API er midlertidig utilgjengelig. Vi jobber med våre ansvarlige for infrastrukturen for å finne feilen og vil komme tilbake så snart vi har mer informasjon, skrev Facebook ifølge NRK på sin utviklerside.

Facebooks nedetid påvirket forsidetrafikken til flere norske medier. Ola Stenberg, digitalredaktør i VG, opplyser til Kampanje at forsidetrafikken steg markant da Facebook var nede i går.  

- Det vi helt tydelig så i går var at trafikken fra Facebook til VG falt drastisk like før klokka ni, samtidig som trafikken til våre forsider økte. Trafikken vår, som måles gjennom antall brukere i minuttet, økte med 50 prosent da Facebook gikk ned.

Han legger til:

- I går var den best besøkte «klokka 21-timen» dette halvåret mot forsiden av VG mobil. Det eneste unntaket er valgkvelden. Det sier litt om hva som skjer når Facebook går ned. Forrige gang dette skjedde var 14.juni i fjor, og da opplevde vi samme mønster.

Også Nettavisen og TV2 merket Facebooks nedetid.

- Da Facebook gikk ned steg trafikken umiddelbart. Det virker som om de som følger oss på Facebook gikk rett inn på forsiden vår i stedet. Sammenlignet med forrige mandag, som var en ganske vanlig mandag, gikk trafikken opp 15 prosent. Da må vi også ta i betraktning at det er høstferie nå, sier Pål Nisja-Wilhelmsen, direktør for forretningsutvikling i Nettavisen.

Nisja-Wilhelmsen sier videre at den totale trafikken på dagen i går var fem prosent lavere enn forrige mandag, trolig grunnet høstferien, men at den likevel steg på kvelden.

Redaktør for tv2.no, Bård Espen Hansen, sier til Kampanje at forsidetrafikken økte i perioden Facebook var nede.

- Tv2.nos forside hadde høyere trafikk i tiden etterat FB gikk ned, økningen var på omtrent ti prosent. 

Hansen sier videre at trafikken i går var noe lavere enn forrige mandag, trolig grunnet høstferie.