En ny rapport fra Ericsson forsøker å kartlegge de endrede seervanene til store deler av verdens befolkning. Den viser at vi i gjennomsnitt bruker én av tre seertimer på on-demand-tv og -video, altså såkalt ikke-lineær tv.

Mye av denne seingen skjer på mobile enheter. Bruken av smarttelefonen til å se på videoinnhold har økt med 71 prosent siden 2012 og de mellom 16 og 34 år bruker 53 prosent av total seertid på en mobil enhet.

Ifølge rapporten står også plattformer for brukergenerert innhold for en økende andel av tv-seingen, i rapporten forkortet UGC for User Generated Content. Nesten én av ti ser på YouTube så mye som tre timer per dag.

- Økningen av strømmede VOD- og UGC-tjenester reflekterer tre helt spesifikke krav fra dagens seere: godt innhold, fleksibilitet og høy kvalitet. Innovative forretningsmodeller som støtter dette er avgjørende for å skape relevante og attraktive video- og tv-tilbud, sier Anders Erlandsson, seniorrådgiver i Ericsson ConsumerLab.

Ericsson ConsumerLab TV & Media 2015 Report er basert på 22.500 intervjuer i 20 land, blant dem Sverige, Storbritannia, Frankrike, Russland, Brasil og USA, men ikke Norge.

Les here rapporten her.