Associated Press (AP) lanserer  nå AP Content Services - en egen avdeling som skal hjelpe annonsører med å produsere innhold. 

AP er leverandør av nyheter, sport-, livsstil- og næringslivsstoff til mer enn 4000 publikasjoner, kringkastere og nettsider over hele verden. Nå skal byrået også produsere content marketing-stoff for kunder. 

Joy Jones, ansvarlig for produktutvikling i AP, sier følgende om bakgrunnen for opprettelsen av AP Content Services i en  pressemelding

- Bedrifter ser i økende grad etter samarbeidspartnere som kan utvikle kreative og engasjerende historier som kan binde dem til kjernemålgruppen på tvers av plattformer og markeder.

- Som verdens ledende innholdsleverandør har AP ekspertise og nettverk til å lage førsteklassesinnhold når og hvor det trengs.

AP Content Services skal, i tillegg til å lage nett-, foto- og videokampanjer, assistere kunden med å sette mål for kampanjen, samt måle effekten. AP skal også stille med foto- og videoteam, samt redigeringsteam, slik at hele kampanjen kan lages in-house.

I pressemeldingen opplyser AP at journalister som jobber med produksjon av redaksjonelt innhold ikke skal jobbe med å produsere content marketing-stoff.