TV 2 har lagt bak seg sitt svakeste halvår på 20 år, men tallene for juli viser at tv-kanalen må vente til høsten før de har muligheten til å snu utviklingen. TV 2 er nemlig også taperen når regnskapet for årets syvende måned gjøres opp. TV 2s hovedkanal hadde en andel på 19,1 prosent i juli blant alle seere over 12 år, ned 3,2 prosentpoeng fra samme måned i fjor. I fjor hadde kanalen i tillegg til «Tour de France» også siste halvdel av fotball-VM å støtte seg på i juli. I år er det i stor grad sykkelrittet som har ledet feltet.

Les også: Svakeste TV 2-halvår på 20 år

Totalt hadde TV 2s kanaler en andel på 29 prosent, ned fra 30,4 prosent i fjor. Det er nisjekanalene Zebra, Bliss og Sport, som alle vokser med 0,4 prosent, som demmer opp for fallet, i tillegg til nykommeren Humor.

I TV 2-målgruppen 20-49 øker tv-huset riktig nok totalandelen med 0,3 prosentpoeng til en andel på 29,6 prosent, men også her taper hovedkanalen terreng.

- Det er viktig at vi øker i den kommersielle målgruppen, det er veldig positivt. Hovedkanalen har en tilbakegang i begge målgrupper, som selvfølgelig i hovedsak skyldes fotball-VM, som gik halvveis inn i juli i fjor med ekstemt høye seertall, sier kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl. 

Han mener kanalen likevel har lykkes med sommerens programmering.

- Vi har hatt tidenes «Tour de France» med 173.000 seere i snitt. «God sommer Norge» har vekst sett mot «Sommertid» i fjor og «Allsang på grensen» er på nivå med fjoråret, sier han.

Mens TV 2 går tilbake, opplever både NRK, Discovery-gruppen og MTG-gruppen vekst. NRK vokser aller mest med 0,9 prosentpoeng totalt blant alle seere over 12 år, etterfulgt av Discovery-gruppen med 0,6 prosentpoeng og MTG med 0,4 prosentpoeng blant alle seere over 12 år.

- To måneder med vekst etter en utfordrende vårsesong er en utvikling vi liker. Vi har fått opp farten inn mot høsten, og det er bra, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

De vokser også i den kommersielle målgruppen 15 til 50 år, med 0,4 prosentpoeng.

- Både Max og Vox leverer sine sterkeste juli-andeler noensinne. Begge er relativt unge kanaler, men for andre måned på rad er Max den tredje største kommersielle kanalen i Norge. Det er vi jo litt stolte over, sier Skoland.