RBK samlet 246 000 seere på Max da de møtte Steaua Bucureşti på hjemmebane i går. Til tross for 0-1-tap tok trønderne seg videre til Europaligaens gruppespill. 60.000 så at Molde sikret seg avansement på Vox.

Den tidligere Europaliga-rekorden var på 163.000 seere, som kom da Rosenborg slo Steaua Bucureşti 3-0 i Romania forrige uke.

- Det er fantastisk moro at Rosenborg og Europaligaen engasjerer og trekker så mange seere. Det er selvfølgelig veldig bra for oss som tv-gruppe, men det som gleder hjertet mitt aller mest er at dette viser en stadig økende interesse for norsk fotball. Nå har vi har to norske lag med i gruppespillet, det er en kjempeprestasjon, og vi håper på mye fin fotball og nye rekorder i løpet av høsten, sier Jan-Erik Aalbu, sportsjef i Max og Discovery Networks.

Nå knytter det seg stor spenning til dagens trekning kl. 13.00 i Discovery.

- Det blir en veldig spennende trekning. Vi håper selvsagt på at Molde og Rosenborg møter flest mulig av de store kanonene, for tv-underholdningens del. Vi så den elektriske rammen det ble rundt Odds kamper mot Borussia Dortmund, det hadde vært moro med lignende scener utover høsten. Vi kommer til å sende Europaligaen på både Eurosport Norge og Max, så det betyr mange kamper på tv, sier Aalbu.