I dag lanseres den nye radiokanalen Radio Norge Soft. Radio Norge Soft har valgt ut musikk som skal oppleves som "fin og rolig for voksne over 35 år", og artister som som Carpenters, Michael Bublé, Whitney Houston, Bee Gees, Jonas Fjeld, Barbara Streisand og Inger Lise Rypdal står for en viktig del av spillelistene. Det sier Radio Norge-sjef Lasse Kokvik.

Kokvik kan videre fortelle at Radio Norge Soft er den første av flere sjangerkanaler som kommer til å bli knyttet opp til merkevaren Radio Norge.

- Å bygge radiokanaler ut fra en sterk merkevare er en strategi Bauer Media har hatt suksess med i flere land. Ikke minst i Storbritannia der Absolute Radio kommer i mange varianter, fortsetter Kokvik.

Selv om Radio Norge Soft legger vekt på musikken har kanalen også valgt å tilby nyhetsoppdateringer og informasjon til reisende.

Radio Norge Soft har valgt å satse på kjente stemmer som programledere: Morgenprogrammet Fin Morgen skal ledes av Lars Eikanger, og om ettermiddagen kan lytterne underholdes av Anders Høglund. Både Eikanger og Høglund har tidligere vært å høre på P4, Radio 1 og Radio Norge.

Programdirektør Kristoffer Vangen forteller at grundige markedsanalyser gjør at han har stor tro på Radio Norge Soft som en radiokanal med en sterk framtid.

- Vi har i sommer sendt radiokanalen på DAB+ nettet nærmest i all hemmelighet.  Mest for å teste sendernett og tekniske løsninger. I snitt har kanalen hatt mer 30.000 daglige og nær 100.000 ukentlige lyttere i juli måned.

Dette formatet har lenge vært savnet, sier Vangen som opplever at det er morsomt å jobbe med radio om dagen.

- Radio er den eneste tradisjonelle plattformen som holder stand og det at Bauer Media, NRK og MTG sammen bedrer radiotilbudet og lanserer nye kanaler og radiokonsepter bidrar til å sikre radio sin sterke posisjon også kommende år.