Navn: Nina C. Kulås

Stilling: Kommersiell direktør i Morgenbladet i noen uker til før hun tar over som administrerende direktør i Norstat Norge.

Årets ferie: Puglia og Piemonte, deretter blir det sjø og fjell i Norge

Den perfekte sommermaten: Gillet sjøkreps forberedt av gutta i familien – et årlig herremåltid på brygga!  

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med og hvor går ferden?

- Jeg må nok be om å få invitere litt flere enn tre… Og det blir helt klart mine nye kolleger i Norstat Norge; fordi jeg gleder meg veldig til å bli bedre kjent med dem. Ryktene sier dessuten at det både er en trivelig og sosial gjeng, så det tror jeg ville blitt en topp utflukt. Vi tar turen til Dyna Fyr fordi jeg elsker bølgeskvulp og saltvannslukt og dessuten er glad i god mat og drikke.

- Kommer du til å lese flest nyheter i sommer via Facebook-profilen din eller på VG.no?

- VG.no

- Hvordan står det til med linær-tv-seingen?

- Kjenner meg dessverre godt igjen i utviklingstrendene her  så det er blitt mindre. Lyspunktet er at jeg ser alt av sang-, musikk-, talent-, sport- og dansekonsepter på fredags- og lørdagskveldene. De to eldste barna våre på 9 og 11 eier fjernkontrollen da og insisterer på at mor og far må være med på avstemming. 

- Hva gjør du for å holde deg oppdatert på den teknologiske utviklingen i jobben din?

- Skuler til de flinkeste folkene i bransjen, i inn- og utland, for å bli inspirert. Forsøker å finne de beste leverandørene å samarbeide med. Og viktigst av alt: Tester kontinuerlig ut nye muligheter for salg og markedsføring på digitale flater. Mange av verktøyene her representerer fantastiske mulighetene for små virksomheter med begrenset pengesekk, sånn som Morgenbladet - som til gjengjeld kan være veldig tett på, justere kurs etter respons og bygge verdifull kompetanse gjennom prøving og feiling.

- Du får 100 millioner kroner til fordeling på høstens medie- og kulturbudsjett. Hvem får pengene?

- Da ville jeg slå et slag for å bringe høykultur ut til folket: De institusjonene som hadde de beste planene for å tiltrekke seg barn, unge og grupper som ofte ikke er å finne blant publikum, skulle fått midler. I tillegg ville jeg prioritert midler til en full gjennomgang og revisjon av dagens pressestøtteordning: Dette er en viktig ordning for å opprettholde et norsk mediemangfold, men samtidig en ordning som er overmoden for revisjon.

- Hvilket terningkast gir du medieminister Thorhild Widvey?

- Jeg synes kulturministeren tidvis har fått ufortjent mye negativ omtale. Under hennes ledelse ser vi endelig konturene av felles nullmoms for nyheter på print og digitalt. I tillegg mener jeg at hun har brakt til bords en fornuftig diskusjon om å stimulere privat kapital til kulturfeltet. Privat kapital finansierer det meste av medie-Norge, uten at noen stiller spørsmålstegn ved uavhengigheten til pressen av den grunn. Jeg mener det er både interessant og nødvendig å utforske modeller som inkluderer mer privat kapital for å sikre et godt og variert kulturliv fremover. Jeg gir en firer.

- Hva er det første du tenker på når du hører Content Marketing?

- Da tenker jeg på spennende konsepter som kan representere betydelige og sårt tiltrengte inntektsstrømmer for mange medieaktører fremover, men hvor det fortsatt er behov for mer tydelighet for å sikre verdi for brukere og annonsører og integritet for kanalene.

- Hvem eller hva irriterer deg aller mest i den norske medie- og kommunikasjonsbransjen?

- Lenge siden jeg har irritert meg over bransjen nå, men jeg kan nok tidvis irritere meg over media når «flokkmentaliteten» blir for fremtredende. Stikkord her er Marie Amelie, asylbarna og First House for eksempel. Å se den andre siden av saken er en viktig del av samfunnsoppdraget, spesielt i et lite land.

- Norske nettaviser fyller 20 år i år. Hva har vært høydepunktet og hva har vært den største skuffelsen?

- Høydepunkter: Morgenbladets digitallansering 18. Juni! Ellers kommer VG Nett høyt opp på listen – en stor katt som har holdt seg veltrimmet og unngått å bli fet – med en imponerende innovasjonskraft og mange vinnerkonsepter gjennom årene. Den største skuffelsen er at enda så mye bra jobbing som har vært gjort mange steder, så klarer vi ikke å generere nok digitalinntekter til å kompensere for inntektsbortfallet på print.

- Hvilket medie- eller kommunikasjonsselskap kunne du tenke deg å lede?

- Nå har jeg nylig takket ja til jobben som administrerende direktør i Norstat Norge, og gleder meg veldig til å komme i gang der. Det er mange spennende virksomheter og lederutfordringer der ute - men ingen jeg kunne tenke meg å bytte med akkurat nå.