Etter mye om og men, og en liten omvei innom Telenor-eksperimentet Comoyo, lanserte TVNorge-sjef Harald Strømme sin strømme-tv-tjeneste Dplay i mars i fjor. Etter et drøyt år på markedet er kundetallet nå oppe i 40.000 og Strømme er klar for å sette inn støtet for alvor.

- Ja, det er riktig. Nå skal Dplay også lanseres internasjonalt av Discovery og da tilføres produktet mer ressurser, playeren blir bedre, brukeropplevelsen sterkere og innholdet bredere og dypere, sier Strømme til Kampanje.

Les også: TVNorge-sjef vil bygge nye humorstjerner

I går slapp Discovery Networks nyheten om at de har kjøpt rettighetene til UEFA Europa League for de neste tre sesongene. Tidligere i uken snappet de opp de nroske rettighetene til PGA-turneringene fra og med neste år fra C More. Alt skal ut på Dplay.

- Sport er en vesentlig del av Dplay-satsingen. Med den bredden av sportsrettigheter vi etter hvert sitter på, som EM-kvalifiseringskampene, Europaligaen og PGA-turneringen, er det mye overlappende rettigheter. Det er ikke plass til alt på lineær-tv.

- Er dette store nok rettigheter til å utløse betalingsvilje hos folk?

- Det er ikke snakk om premium-betalingsløsninger på 3-400 kroner eller om én og én rettighet. Man kjøper tilgang til åtte live-kanaler, stort humor- og dokumentararkiv og masse sportsrettigheter. Vi vet at PGA-turneringen alene utløser betalingsvilje til vesentlig høyere priser i Viasat-systemet. Vi er ikke ferdige med shoppingen, sier Strømme.

Men det er langt opp til TV 2, MTG og giganten Netflix i det norske markedet. TV 2 har et forsprang på over 200.000 kunder med, og det til høyere prisnivå enn Dplay opererer med. Netflix står med begge beina godt plantet på toppen av pallen med over 500.000 kunder.

Også på distribusjonssiden har TV 2 et solid forsprang med apper på Apple TV, Playstation og Xbox, i tillegg til smarttelefoner og nettbrett.

- Dette er et av de områdene hvor Discoverys internasjonale muskel vil hjelpe oss når de ruller ut dette internasjonalt. Da vil vi være tilgjengelig på en haug med plattformer, sier Strømme.