Magasinet =Oslo selges av rusavhengige og andre vanskeligstilte. I sommer er T-baneundergangen på Jernbanetorget blitt utstillingsvindu for =Oslo. Her henger forsidene på alle magasinene som er kommet ut hittil.

- Vi har ikke nøyaktig tall på hvor mange magasiner vi har solgt siden starten i juni 2005, men det er iallfall godt over to millioner, sier ansvarlig redaktør Lars Aarønæs.

Navnet og erlik-tegnet spiller på jevnbyrdighet. Bladet var et konkret svar på den store tiggerdebatten som gikk i avisene i 2004. Initiativtakerne sørget da for at mange vanskeligstilte slapp å sitte på gata med et pappkrus. De ble bladselgere isteden.

Jan Erik «Jingo» Johannessen (30) er en av de nye. Han viser fram hånden sin, med et stort erlik-tegn på:

– Denne tatoveringen tok jeg fordi de fikk meg ut av heroinet. =Oslo har betydd mer for meg enn helsevesenet har. Praten med kundene betyr minst like mye som salget. Da jeg begynte å selge var jeg ordentlig på kjøret. Nå har jeg min egen bolig i Moss.

Kong Harald, kronprins Haakon, statsministre, politikere og kjendiser har alle stilt opp for selgerne og bladet. =Oslo har til og med fått sin egen konsert: bry:Larm, som i år ble arrangert for andre gang – under musikkfesten by:Larm.

– Vi feirer stolt tiårsdagen vår. Det er selgerne våre som er Erlik. Det er alle de gode folka i denne byen som har sørget for at bladet har vært en suksess fra første dag, sier Aarønæs.

På jubileumskonserten foran Østbanen lørdag 27. juni stiller en rekke artister. Blant annet Valentourettes, som spiller mange av låtene til Jokke & Valentinerne.

– Festen er en gave til selgerne våre, og til byen Oslo.