Ferske prognoser fra mediebyrået ZenithOptimedia viser at mediebruken øker med 1,4 prosent i 2015. Dette betyr at vi i gjennomsnitt vil bruke 492 minutter - over 8 timer - daglig på mediekonsum i 2015. Tallene er globale.

- Ikke overraskende kan økningen tilskrives økt internettkonsum, og vi ser at dette konsumet vil øke med drøye 10 prosent i året frem til 2017. Dette betyr at bruken nesten har fordoblet seg fra 2010, sier Thomas Magnusen, daglig leder i ZenithOptimedia.

Mens konsumet av tradisjonelle kanaler har sunket fra 402 til 376 minutter på daglig siden 2010, har konsumet av internett økt fra 60 til 110 minutter.

- Mobilsurfing skaper både flere brukertilfeller og brukssituasjoner. Dette skjer på bekostning av tradisjonelle kanaler. Papiravisen er for eksempelvis byttet ut til fordel for smarttelefoner enten man tar bussen eller venter på en venn på kafeen.

Dersom prognosene slår til, vil mediekonsumet bryte det ZenithOptimedia omtaler som «en magisk grense» i 2017 med 506 minutter daglig. Det tilsvarer over en tredjedel av døgnet.

Aviser er antatt å falle 4,7 prosent årlig frem mot 2017, mens magasiner og tv faller tilsvarende 4,4 prosent og 1,6 prosent. For utendørs er trenden imidlertid motsatt, kanalen øker med knappe 0,2 prosent i samme periode.

- Selv om vi ser en nedgang i konsumet av tradisjonelle mediekanaler, er det viktig å påpeke at dette kun omhandler konsumet via de opprinnelige plattformene. Online-konsumet av aviser, magasiner og tv-programmer inkluderes i tallene for internett, sier Thomas Magnusen.

Konsumet av TV står fortsatt for den største andelen av totalkonsumet, men 190 daglige minutter.