Den sportsinteresserte tv-seeren ble muligens en smule skuffet da han eller hun, for den saks skyld, satte seg ned for å følge søndagens kveldssending av TV 2-sporten. For TV 2 unnlot å nevne VM-finalen i ishockey mellom stormaktene Canada og Russland med et ord. VM-finalen gikk parallelt på den konkurrerende tv-kanalen Discovery.

Det får salgsdirektør Trond Killingstad i den MTG-eide radiokanalen P4 til å reagere. På sin Facebook-side skriver MTGs salgsdirektør Trond Killingstad søndag kveld:

- At TV 2 Sporten ikke nevner VM-finalen i hockey, som går direkte på Max, med et eneste ord, men kun de idrettene de selv har rettighetene på er helt utrolig. Et VM vi har deltatt i! Er TV 2 sporten kun en promo for egne sendinger eller et journalistisk produkt, spør MTG-toppen på sin Facebook-side og står for kommentaren når Kampanje tar kontakt.

I stedet fokuserte TV 2-sporten på både norsk, engelsk og spansk fotball. Det er sport tv-kanalen har rettighetene til å vise, etter at kanalen kjøpte betal-tv-kanalen C More tidligere i år.

C More sitter i dag med rettighetene til å vise den norske og den spanske fotballen, mens TV 2 har rettighetene til selv å vise den engelske fotballen.

I tillegg viste også TV 2 tennis som C More har rettighetene og promoverte en basketkamp fra NBA som gikk samtidig på TV 2 Sportskanalen samt en rekke andre fotballinnslag.

- Det er både inspirerende og hyggelig at også en toppsjef i MTG og P4 er opptatt av prioriteringene i TV 2s sportsnyheter, men svaret er vel nesten skuffende enkelt: Sendingen er basert på journalistisk relevans, ikke propaganda, sier sportsjefen i TV 2, Vegard Jansen Hagen, til Kampanje.

- Ikke noe must for TV 2-seerne
Så mens de russiske og amerikanske iskrigerne gjorde opp om VM ble det brukt tid på nederlandsk æresdivisjon og den manglende russefeiringen til Strømsgodset-spilleren Iver Fossum.

- De ulike prioriteringene i hver enkelt sending kan alltid diskuteres. Det gjør vi alltid med stort engasjement.  En finale i ishockey-VM som ikke er ferdigspilt er ikke noe «must» for våre seere. Det viser jo også seertallene på Max. Vi kom solid tilbake til hockeyfinalen i ferdigspilt utgave i senere sendinger på Nyhetskanalen og Sportskanalen, sier Jansen Hagen.  

I snitt var det 68.000 seere som fulgte VM-finalen på Max i de timene kampen varte, ifølge tall fra TNS Gallups tv-meter.

- I sportsnyhetene vektlegger vi viktighet og relevans for seerne desidert tyngst. Etter at de valgene er trygt ivaretatt har vi et ønske om å bygge TV 2s rettigheter, det er vi åpne på, sier han.

Discovery gjentar kritikken
Tidligere har sjefen for Discovery, Harald Strømme, som satt på rettighetene til ishockey-VM og som viste VM-finalen på Max, vært kritisk til hvordan TV 2 prioriterer egne rettigheter. Når Kampanje tar kontakt viser Discovery-sjefen til det han uttalte sist da TV 2-sporten ikke nevnte den viktige EM-kvalifiseringskampen i fotball mot Italia.

- TV 2 lar rettighetsspørsmål styre sin egen nyhetsdekning og truer aktivt med boikott i nyhetene hvis de ikke får rettigheter de vil ha. Dagen da Norge innledet EM-kvalifiseringen mot Italia på et fullsatt Ullevaal, nevnte ikke TV 2 denne kampen med ett ord i sine 18.30-nyheter. Ingen skal fortelle meg at det var en redaksjonell vurdering, sa Strømme den gang til VG.

Den gang fnøs nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther av påstandene i Strømme og mente Discovery-sjefen levde i «en fantasiverden» og at man må drøfte dette «ut fra 365 dager med vår dekning, ikke én av tusenvis med sendinger», meldte TV 2 den gang.

Når foreligger imidlertid et nytt eksempel. TV 2 viste ikke bilder fra hockeyfinalen.  Ifølge Discoverys informasjonssjef Espen Skoland var bildene fra hockeymatchen tilgjengelige for andre kanaler.

Avviser blankt:

- Sendingene våre er basert på journalistisk relevans, ikke propaganda, sier sportssjefen i TV 2, Vegard Jansen Hagen.

- Dette tåler vi godt
- Vil TV 2 i fremtiden bevisst nedprioritere idretter som for eksempel Discovery sitter med i fremtiden?

- Nei, er det relevant nok så kommer det på. Nå har vi diskusjoner rundt to av 365 dager og det tåler vi veldig godt. Vi vet hva TV 2s sportsnyheter baserer seg på og vi står veldig trygt på de valgene som der blir gjort, sier Jansen Hagen.

Vegard Jansen Hagen mener det «både er hyggelig og inspirerende» at Killingstad med flere er «opptatt av prioriteringene i TV 2s sportsnyheter».

- Jeg synes det bare understreker den unike posisjonen sportsnyhetene på TV 2 har at så mange sjefer i andre kanaler og mediehus er opptatt av de prioriteringene vi til en hver tid gjør, sier Jansen Hagen.

- Er TV 2-sporten kun en promo for egne sendinger som P4-direktøren spør?

- Svaret er vel nesten skuffende enkelt: Sendingen er basert på journalistisk relevans, ikke propaganda, sier sportssjefen i TV 2.