Musikktjenesten Spotify åpner for nye formater og skal tilby nyheter, podcast og videoklipp. Strømmetjenesten vil foreslå videoer og annet innhold til sine brukere, basert på hva man tidligere har likt. Spotify har allerede inngått avtaler med giganter som ABC, BBC, ESPN og NBC.

 Les også: Spotify satser på video

I tillegg til USA skal videoinnhold først rulles ut i Storbritannia, Sverige og Tyskland. Store svenske mediaktører som Sveriges Radio, SBS Discovery, Aftonbladet og Expressen har allerede signert, ifølge Resume.

 Administrerende direktør i Discovery Networks Norway, Harald Strømme, sier til Kampanje at de er klar over avtalen med søsterselskapet i Sverige. Der ser de på avtalen som god markedsføring.

- Vi følger interessert med. Foreløpig har vi ingen kontakt med Spotify her i Norge. Uansett gjelder jo dette ikke distribusjon av hele tv-program, men kun klipp og snutter. For oss vil det først og fremst fungere som promotion for egne program, mener Strømme.

Dagbladet med avtale
Sjefredaktør John Arne Markussen forteller at Dagbladet allerede har et samarbeid med Spotify

- Under Nordiske Mediedager i 2012 vant vi innovasjonsprisen for vår Spotify-applikasjon, der vårt musikkstoff, våre musikkanmeldelser, ble presentert direkte i Spotify-programmet. At de vil bruke sin strømmekapasitet til mer enn musikk er selvsagt spennende. Kombinasjonen av god musikk og vårt innhold har vi tro på, sier han

Han mener de nye mulighetene som musikktjenesten tilbyr passer bra med Dagbladets filosofi.

 - Tjenesten er interessant fordi mediebransjen akkurat nå diskuterer Facebooks «Instant Articles»-invitasjon. Jeg vil for eksempel ikke se bort fra at våre tanker om podcast kan passe godt inn i en ramme som dette. Spotify har en enorm rekkevidde. I utgangspunktet mener vi at mediebransjen bør ha et åpent sinn når det gjelder alle distribusjonsmuligheter. Det har vi også denne gang, sier han

 Dagbladet har i dag ca.15.000 følgere på Spotify.

- Det er et godt utgangspunkt for videre dialog, mener sjefredaktøren.

Interessert i ulike plattformer
NRKs informasjonssjef Øyvind Werner Øfsti sier til Kampanje at statskanalen ikke har fått noen henvendelser.

- Vi vi har pr nå heller ingen konkrete planer knyttet til dette.

 I Sverige låter det litt annerledes. I 2011-2012 hadde Sveriges Radio materiale på Spotify, men valgte da ikke å fortsette samarbeidet. Nå er det et nytt samarbeid på gang.

- Vi synes at det er viktig å finnes på relevante plattformer for å nå ut med vårt materiale. Spotify er en relevant aktør, og vi er veldig glade for at de også har forstått viktigheten av lydinnhold hvor det prates. Men det er på ingen måte en eksklusiv relasjon med Spotify, snarere tvert om. Vi er interessert av å nå ut med vårt innhold på så mange ulike plattformer som mulig, sier prosjektleder Tomas Granryd i Sveriges Radio til Resume.se.

 Hiver seg ikke over enhver trend
VG synes disse nye mulighetene for distribusjon er positive

- Spotifys utvidelse med videoer og podcast er spennende. Vi er jo en ikke ubetydelig aktør innen webvideomarkedet og er interessert i alt som har å gjøre med nye plattformer og distribusjon innen digitale medier, sier digitalredaktør Ola Stenberg til Kampanje.

Han mener det er viktig å være tålmodig når det dukker opp nye muligheter og trender.

- Facebook «Instant Articles» er ett eksempel hvor vi ser an utviklingen. Det har ingen hensikt å hive seg over enhver trend, men samtidig følger vi jo nøye med. Å få inn podcast i Spotify virker fornuftig på meg. Vi har mange podcaster som lever godt på iTunes, Soundcloud og andre eksterne plattformer. I lydformatet er det naturlig å spre innholdet uten at det er så viktig for oss å kontrollere distribusjonskanalene, mener han.

 Foreløpig er det, såvidt Stenberg kjenner til, ingen kontakt mellom Spotify og VG

 - Men vi utelukker selvsagt ingenting. Det at musikktjenesten satser er veldig bra, synes VG-redaktøren.