I et VGTV-innslag ringer programleder Mads A. Andersen opp deltakere som har kommet med det VG mener er politisk ukorrekte kommentarer, og bedt dem om å utdype sine synspunkt.

Mens noen legger på røret, forsøker andre å forklare meningene sine.

- Jeg har ferielelighet ved Middelhavet, og når jeg reiser ned dit og går i vannet, så tenker jeg jo litt på at jeg kan svømme borti et lik. Det er klart det. Jeg bader jo i Middelhavet, sier én av kommentarfeltdeltakerne til Andersen.

Torry Pedersen forsvarer oppringningen slik:

- Dette er personer som med fullt navn har gått inn i en løpende politisk debatt og gitt uttrykk for standpunkter som i hvert fall jeg mener er relativt inhumane, og da er det helt relevant når man engasjerer seg i politisk debatt å få spørsmål om man står inne for dette, hva man bygger resonnementene på og få de utfordret, sier VG-redaktør Torry Pedersen til egen avis og utdyper:

- Jeg mener det må bli slutt på at man skal beskytter folk som kaster seg helt frivillig inn i politisk debatt om betente spørsmål. De skriver jo under med fullt navn, så da er det helt legitimt å ringe dem og spørre hva de egentlig mener.