Svenske Splay er allerede etablert i Danmark og Finland, i tillegg til hjemlandet Sverige. Nå etablerer de et eget norgeskontor og skjerper dermed konkurransen om YouTube-markedet med multikanalnettverkene Nordic Screens, ledet an av tidligere TV 2-direktør Nils Ketil Andresen, og United Screens som begge har slått seg ned i Norge.

Modellen er den samme. Splay knytter til seg en rekke YouTube-talenter og kanaler som de selger reklame på, både i form av filmer og produktplassering.

- Hos Splay kan varemerker kommunisere direkte med et ungt, trofast og engasjert publikum, skapt av Nordens mest innflytelsesrike internett-kjendiser. Gjennom cross-promotion mellom våre forskjellige kanaler kan vi garantere et stort publikum fra dag én, sier Vigor Sörman, grunnlegger og administrerende direktør i Splay.

For å lede den norske satsningen har selskapet hentet inn Christina Parker, tidligere redaktør i content marketing-byrået Plapre.

- Min hovedrolle blir å jobbe kommersielt ut mot annonsører og selvfølgelig også mediebyråer. Konseptet til Splay er å sette morgendagens stjerner sammen med kommersielle aktører. Det er en form for content marketing, men kanskje i et format som vi ikke har sett så mye til tidligere i Norge. Målgruppen er de som er yngre og kanskje har gått bort fra tv, men følger profiler på YouTube, Facebook og Instagram, sier Parker til Kampanje.

Splay er ikke helt fersk på det norske markedet. De sitter allerede på Prebz og Dennis, Norges største YouTube-stjerner, og 34 andre norske YouTube-profiler.

- Norge er nok fortsatt litt bak svenskene, men uten å se et stort potensiale i det norske markedet hadde vi ikke etablert oss her. Vi tror det bare kommer til å bli flere og flere store profiler og ikke minst flere seere. I Sverige er profilene i dag tenåringsidoler, og utenfor Splay-kontoret står det jevnlig fans som håper på å få et glimt av heltene sine. Selv om YouTuberne helt vanlige folk som klipper og limer sine egne filmer, har de en enorm påvirkningskraft. 

Parker tror konkurransen er med på å utvikle markedet.

- Det blir mer og mer konkurranse i markedet, som med content marketing generelt, og det er bare sunt. Det driver bransjen fremover. Det er definitivt plass til to-tre aktører.

Splay knytter også til seg Instagram-stjerner gjennom produktet GoSnap, der populære Instagram-brukere med over 10.000 følgere kan søke om å få betalt for å legge ut sponsede bilder.

- Instagram er et sosialt medium som det per i dag ikke har vært enkelt og effektiv måte å kapitalisere på. Dette er noe jeg har spesielt tro på i det norske markedet. Nordmenn er kanskje ikke kommet like langt som svenskene på YouTube, men de har definitivt kommet langt på Instagram med mange profiler som har mange følgere.