Digitalisering av radio har vekket reaksjoner fra enkelte bransjer og mye av kritikken kommer fra aktører som har interesser i at radio sendes via internett. Ingen land i verden har gått inn for å erstatte radiokringkasting med internett. Til det mangler nettene både kapasitet, robusthet og tilgjengelighet som radio krever. Dagens begrensede nettradiobruk fungerer greit der 4G er utbygd, men for millioner av samtidige lyttere fungerer ikke.
 
Å hevde at Google ikke har interesser i hvordan radio distribueres blir merkelig når man ser hvordan de stadig styrker sin posisjon i annonsemarkedet. Google tjener for det første store summer på nettannonser, annonser som får en høyere verdi desto mer Google vet om brukeren. Med andre ord dersom mer av radiolyttingen foregår via internett, jo større mulighet har Google til å fange opp informasjon og bruke den videre ovenfor annonsørene. Gjennom digital kringkasting styrer kringkasterne sin egen distribusjonsplattform og lytterne sikres et enkelt, gratis og lett tilgjengelig radioalternativ. Det vil redusere Googles muligheter og potensielle inntekter - mer enn nok motiv for Google til å ville snakke ned DAB-radio som plattform.

Når Norges Google-sjef tar til ordet for å opprettholde analog radiodistribusjon, og attpåtil hevder at han gjør det som nøytral part, så er det mer enn FM-radioen som skurrer.

Google har interesser innen nett- og mobilradio gjennom blant annet TuneIn, verdens største nettradiotjeneste for radio, hvor forretningsmodellen er basert på videreformidling av radiokanaler. Samt musikktjenesten Google Play Music, der du som bruker kan kjøpe og strømme musikk online. En styrket kringkasting, gjennom stort digitalt, gratis mangfold, vil bli en sterkere konkurrent til musikktjenester av denne typen. Til fordel for lytterne.
 
Fremtiden for radioen er digital, slik som for alle andre medier, men ikke alt må foregå via ett og samme system. Beredskapsmessig i krisesituasjoner ser man gang på gang hvordan mobile nett bryter sammen. Når det gjelder å gjøre lyd og viktig innhold tilgjengelig for hele befolkningen, uten noen form for kapasitetsbegrensninger, er og blir kringkasting uslåelig i overskuelig fremtid.
 
Radioens unike egenskaper bygger på kringkasting og forstår man viktigheten av disse velges de ikke vekk. Det er heller ikke nødvendig, for det er ikke et valg om enten eller. Den mest spennende utviklingen innenfor radiodistribusjon skjer nå i krysset mellom kringkasting og internett, hvor egenskapene fra begge kommunikasjonsplattformene benyttes til det de er best på. Allerede i år vil vi få se eksempler på nye produkter i kategorien ”hybrid radio” som gir helt nye brukeropplevelser.  
 
Norge er langt fra det eneste landet i Europa som planlegger en stenging av FM-nettet, men vi ser ut til å bli det første, noe som nå blir lagt merke til av presse og radioindustri over hele verden. Vi blir løftet fram som et modig foregangsland som gir lytterne et bedre radiotilbud. Og hovedmålet til kringkasterne er nettopp å kunne tilby flere radiokanaler, bedre tilpasset ulike lyttergrupper. Radiodigitaliseringen fungerer som en demokratisering av radio, med bedre tilbud til alle - uansett om man bor i bygd eller by.