Administrerende direktør i TVNorge og Discovery Networks, Harald Strømme, har gått hardt ut mot TV 2s oppkjøp av C Mores norske virksomhet, inkludert betal-tv-rettighetene til Tippeligaen.

Les mer: Vil stanse TV 2s kjøp av C More

I dag ble det kjent at Konkurransetilsynet ikke har funnet noen grunn til å gripe inn i oppkjøpet.

Kort tid etter at oppkjøpet ble godkjent, gikk Strømme ut på Twitter for å gratulere konkurrenten: «Gratulerer til TV2 med godkjent CMore-kjøp. Må vel kjøpe meg Sumo-abonnement nå da... :)».

Les mer: TV 2 får kjøpe C More

- Vi setter pris på at tilsynet har satt seg grundig inn i saken, og vi respekterer avgjørelsen, selv om vi er overrasket. Vi mener fortsatt det samme som vi gjorde før tilsynet behandlet saken, at kjøpet av C More vil gi TV 2 uforholdsmessig stor markedsmakt. Når det er sagt, så vil vi fortsette å utfordre TV 2 på de premissene som nå er lagt, sier Strømme i en kommentar.

Nå ønsker han konkurrenten lykke til med overtagelsen.

- Når konkurransemyndighetene ikke finner hjemmel for å kunne begrense den dominerende markedsmakten til vår hovedkonkurrent, må vi gjøre det vi kan for å tette forspranget selv. De starter foran startstreken, men vi kan jo ikke gi opp kampen om å komme først i mål likevel. Det blir tøft, men vi er godt vant med utfordrerrollen.

Strømme har tidligere signalisert at det blir urealistisk å vinne frem i en budkamp om Tippeligaen dersom TV 2 får kjøpe C More. Han vil likevel ikke melde seg ut av neste budkamp allerede nå.

- Vi har sagt før at vi ikke vil delta i en budkamp om Tippeligaen hvis vår rolle skal være et rent skuespill for å drive opp prisene. Det mener vi fortsatt. Om det blir slik er opp til fotballforbundet, sier Strømme til Kampanje.