Navn: Johannes Ittelin-Brynildsen

Alder: 32 år

Stilling: Nordisk markedssjef i Power

- Hvor går årets ferie?

- Årets sommerferie nytes i California, Nord-Italia, Øst-Finnmark og Østlandet. Det er morsomt å endelig kunne reise igjen!

- Tar du digital pause i sommerferien, eller forplikter jobben i Power til fullt elektronisk kjør også i sommermånedene?

- Mitt mål er digital pause i ferien. Det krever jo forberedelser lang tid i forveien, og intensive arbeidsuker før ferien – og så langt har det fungert helt utmerket! Jeg tror at man har mer «power» å gi når hverdagen starter opp, dersom man klarer å være 100 % til stede i det man gjør i ferien.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Kong Harald blir invitert for den lune humoren. NRK-kanalvert Yasmin Syed fordi hun er så koselig på skjermen! Lady Gaga får også invitasjon, både fordi hun er en dyktig artist og fordi hun har gjort det kult å være litt annerledes. Vi tar turen til hjemstedet mitt, Vestre Jakobselv ved Varangerfjorden i Finnmark. Der spiser vi kongekrabbe, og kler opp Lady Gaga i krabbeskjell-kjole etter desserten.

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- For et par uker siden endte jeg opp i en spontan lipsync-utfordring på en quiz-kveld i Oslo. Sangen jeg «shaket» til var «It’s raining men». Bragden ble premiert med en nattkjole. Betyr det at jeg er god i lipsync, kanskje?Jeg vet at jeg har et elendig pokerfjes. Jeg er også dårlig til å kjøre berg-og-dal-baner. Liker beina planta på bakken.

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Når alt blir dyrere og lommeboka slappere, er det desto viktigere å prioritere opplevelser med familie og venner som gjør oss glade! Derfor: For å spare penger vil jeg (be mannen min) reforhandle kostnadene på boliglån og forsikringer. Deretter se over alle abonnement og kansellere dem jeg ikke bruker. Til sist, handle elektronikk og hvitevarer der prisene er lave. PS! Sistnevnte løses hos Power.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- Jeg setter stor pris på NRK og har stor respekt for arbeidet de gjør. Derfor stoler jeg på at de har gjort en god og grundig vurdering. De har nok diskutert om NRKs fravær vil gi større rom for «alternative medier», og konkludert med at redaktørstyrte medier fortsatt vil være dominerende i NRKs fravær. Folk kommer jo ikke til å slutte å bruke Facebook, så det er jo viktig at redaktørstyrte medier er synlig der.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- Det er fantastisk å bo i et land hvor Tusenfryd-hurtigkøen blir toppsak! Hurtigkøer i fornøyelsesparker er jo vanlig over «hele» verden. Vi nevnte faktisk denne debatten for amerikanske venner i sommer, og de var mildt sagt forbauset over at det finnes et land hvor dette debatteres. Jeg liker det. Og jeg liker at Tusenfryd fortsatt er et sted hvor alle barna må stå i kø, uavhengig av størrelsen på foreldrenes lommebok.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Jeg tror både politikere, artister og kongefamilier gjør en bedre jobb om de opplever å ha en sfære som er deres egen. Samtidig er det jo viktig for oss alle at personer med makt og innflytelse blir fulgt opp av dyktige journalister (fortsett den gode jobben dere gjør, journalister!) Forresten: Det er så koselig at prinsessa vår har fått seg kjæreste! Hurra for kjærligheten!

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?

- Mange ville vel svart SAS her, og da kan jeg jo hjelpe dem i gang: Da returen vår i sommer ble streikekansellert, hadde SAS allerede booket oss om med et annet flyselskap, uten at vi trengte å løfte en finger. Og vi kom hjem samme dag. Godt jobba, SAS!

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?

- Jeg merker at jeg har blitt feigere til å ytre mine politiske meninger, og det er skummelt for demokratiet om flere tenker som meg. Derfor er en av flere viktige saker å ta de gode, anstendige diskusjonene og meningsytringene tilbake: Man skal ikke risikere boikott, ekskludering og trolling fra andre mennesker på grunn av sitt politisk syn. Det er for eksempel en skummel tendens at flere slutter i lokalpolitikken på grunn av hets og trolling. Så, hvilke grep kan Stortinget gjøre? Det må jeg komme tilbake til etter ferien. Nå skal jeg spise is!