Navn: Beatriz Jaquotot Rivera

Alder: Jeg har en tendens til å svare 35, men jeg er 37. Ønsketenking, kanskje.

Stilling: Kommunikasjonssjef

- Hvor går årets ferie?

- Den skulle ha gått til Kypros, men så kom streiken. Da ble reisen kansellert, og late feriedager på stranden ble byttet ut med full beredskap. Nå blir det derfor en tur til Kroatia i august i stedet – forhåpentligvis uten en krise.

- Hva har vært den største kommunikasjonsutfordringen i forbindelse med SAS-streiken og hvor glad er du for at den nå er over? 

- Som kommunikasjonssjef består ofte dagen din av å servere media kalde fakta og tall, men grunnet omfanget av situasjonen måtte alle nå steppe inn der behovet var størst. Plutselig befant jeg meg derfor i kommentarfeltet på Facebook mellom slagene, og der fikk tallene både ansikter, historier og navn. Så det ble personlig for meg. Kanskje litt for personlig. For første gang i løpet av karrieren gråt jeg faktisk på telefon med Dagbladet. Da streiken ble avblåst ringte Erik Haug, landssjefen i Norge, meg og spurte om jeg gråt igjen. Jeg klarte å ynke fra meg et ja. Så lettet var jeg.

- Du arrangerer en utflukt i sommer og inviterer tre gjester. Hvem tar du med, hva spiser dere og hvor drar dere?

- Jeg har lyst til å svare Luther King, Obama og Listhaug, basketbanen på Holmlia og kebab fra gatekjøkkenet. Kanskje en av dem hadde lært en ting eller to om verdien av mangfold. Men det er sommer, streiken er over og jeg craver eventyr, romantikk og whisky, så det får bli Hemingway, Austen og Shakespeare – og en brun bar i Havana.

- Hva er du god og hva er du dårlig til?

- Usikker på om det er spanjakken eller journalisten i meg, men jeg er relativt god til å snakke meg inn og ut av enhver situasjon. Er derimot usedvanlig dårlig på å bruke innestemme. Kanskje derfor jeg gikk over til PR?

- Både prisene og rentene på boliglånet øker. Hva blir det første som ryker av forbruk dersom du må stramme inn livreima?

- Jeg har overraskende få dyre vaner, foruten om å reise selvfølgelig – men det må jeg jo. Så det må nok bli chai teen jeg overbeviser meg selv om at jeg fortjener hver bidige dag på vei til kontoret. 48 kroner for te er komplett unødvendig frivillig ran.

- NRK slettet nylig Facebook-siden til NRK Nyheter med over en halv million følgere. Var det riktig og bør flere medier følge etter?

- Det er et vanskelig spørsmål. Jeg husker å lese nyhetsredaktør Olsen Langfeldt si at man kan stille seg spørsmål om hva kommentarfeltene tilfører det norske samfunnet av positive verdier, og umiddelbart tenke «ingenting». Kommentarfeltene har jo i altfor stor grad blitt et slags tøm-og-røm-sted for dumskap, feilrettet hat og innestengte følelser. Samtidig vet vi jo hvor viktig det er å la folk få utløp, ikke minst for å kunne komme med motsvar. Og da må man være der folket er. Vi vil jo mye heller ha disse trollene skrike høyt på Facebook, enn hviskende lavt i kjellerstuer. Men det krever selvfølgelig at man har tid og ressurser til å følge med.

- Hvorfor er det greit med fast track på flyplassen, men ikke på Tusenfryd?

- Hovedmålgruppen på Tusenfryd er uskyldige, glade barn som skal få slippe å få samfunnets vonde og høyst reelle klasseskiller trykket i fjeset på årets beste dag. Hovedmålgruppen på Fast Track på flyplassen er «hvite menn som pusher 50» – som for lengst har latt seg definere av de to ordene på billetten sin. Køen kan være dobbelt så lang på Fast Track’en, men de insisterer på å gå der likevel. Akkurat som de insisterer på å gå innom loungen, selv om høyttalerne skriker at det er tid for boarding.

- Prinsesse Ingrid Alexandra er fylt 18 år og de første kjæreste-oppslagene er allerede publisert. Må Slottet akseptere at mediene snur hver stein i prinsessens privatliv?

- Jeg synes først og fremst det er trist at mediene gjør det. Ja, hun er en offentlig person, men hun er først og fremst bare en ungdom. Som alle andre attenåringer er det nå hun skal prøve og feile, forelske seg hodestups, få hjerte sitt knust, teste grenser og utforske. Jeg vet ingenting om hvordan det er å være kongelig, men jeg husker hvordan det var å være 18 – og herregud så glad jeg er for at mediene ikke brydde seg. 

- Hvem har den største PR-jobben liggende foran seg hvis de skal rette opp imaget sitt?

- Det er vanskelig å ikke svare hele flybransjen nå, etter alle utfordringene som har vært denne sommeren.

- Stortingets talerstol blir din for en dag. Hvilken sak vil du heise frem som den viktigste?  

- Det er lite som står nærmere hjertet mitt enn ungdom og antirasisme. Gratistilbud for barn og unge i form av både fritidsklubber og breddeidrett er derfor en selvfølge. Det samme er anerkjennelsen av at det finnes strukturell rasisme i dette landet, og at det er noe vi både må tørre å snakke om og ikke minst gjøre noe med.