Siden oppstarten i 2008 har grunderne Leif Fosselie og Heine Strømme bygd opp Palmesus til å bli «Skandinavias største strandfest.» og en av Norges desidert største festivaler. Flere kjente artister har opptrådt på festivalen som blant annet Kygo, The Chainsmokers, Axwell & Ingrosso, Jason Derulo, Nelly Furtado og Karpe Diem.

By- og strandfesten har vært god butikk for eierne som solgte ut neste års festival på rekordtid. Én uke etter at billettene til den tiende utgaven av musikkfestivalen ble lagt ut for salg, var alle de 35 000 billettene revet bort.

I år hadde festivalen en omsetning på 70 millioner kroner, 28 millioner mer enn fjoråret, da festivalen hadde et overskudd på snaue fire millioner kroner. 

Les også: - Bransjen får ufortjent mye tyn på grunn av gammel moro

Men like før musikkfestivalens tiårs-jubileum, skiller gründerne veier. Deres visjoner for fremtiden var såpass ulike at det nå var best å gå hver sin vei, ifølge Fosslie. 

Medeier Heine Strømme selger nå sin andel av selskapet til festivalarrangør, Lund Gruppen, ifølge en pressemelding fra Lund Gruppen Arrangement (LGA).

Palmesus-gründer Leif Fosselie beholder imidlertid sin eierandel og fortsetter som daglig leder og festivalsjef.

- Nå går vi videre med utviklingen av en enda sterkere strandfest. Lund Gruppen bidrar til ytterligere profesjonalisering, og vil bidra til å løfte festen til et nytt nivå. Sammen gir det oss enda bedre muligheter for å få på plass et sterkt innhold og program også i fremtiden. Og aller først skal vi lage tidenes 10-årsjubileum, sier Fosslie.

Og der vil det bli overraskelser for festivalpublikummet, men hva det innebærer holder festivalsjefen for seg selv. 

- Vil stake ut fremtiden for festivalen
Magnus Lund i Lund Gruppen sier underholdningskonsernet har hatt Palmesus i kikkerten i mange år.

- Vi synes at Palmesus har vært en veldig spennende festival i mange år, og da vi fikk muligheten til å gå inn som medeier, grep vi den, forteller daglig leder i LGA, Magnus Lund til Kampanje.

Han kaller Palmesus for en «benchmark-festival i Norge».

- De har hatt en fantastisk reise på bare ni år. De har fått et meget godt renommé og god forankring lokalt, regionalt, nasjonalt og nå også internasjonalt. De har utrolig dyktige medarbeidere, som tenker innovativt rundt det å drive en festival, sier Lund. 

Nå vil det familieide-konsernet, som blant annet eier fornøyelsesparken, Kongeparken og Lunds Tivoli, være med å videreutvikle musikkfestivalen.  

- Vi er et underholdningskonsern som gjør mye forskjellig. Palmesus har blitt en veldig bra festival, og den skal bestå slik den er, men vi ønsker og være med på reisen og utvikle konseptet videre. Vi vil at festivalen skal være stabil om ti år, og vi ønsker å bidra med den kompetansen vi har. Vi vil nå dykke inn i booking-arbeidet i tillegg til det produksjonsmessige løpet inn mot tiårs-jubileet. Så vil vi også bidra til å stake ut fremtiden for festivalen, sier Lund.