- Vi ønsker å posisjonere oss i markedet med treningsklær av høy kvalitet, til bruk ute, sie administrerende direktør Torstein Myklebostad i Rottefella.

I samarbeid med amerikanske Polar Tech har Rottefella designet klær som tar hensyn til hvordan kroppen fungerer under aktivitet. Utendørskolleksjonen er utviklet basert på såkalt Thermal Body Mapping.

- Ulike deler av kroppen har behov for ulik type materiell. Det har vi tatt hensyn til, sier Myklebostad i Rottefella.

Nye produkter
I de siste årene har Rottefella jobbet parallelt med utvikling av nye produkter og stadig forbedring av kjerneproduktet; skibindinger. Nå er første skritt tatt, og en kleskolleksjonen klar til og lanseres.

Det er The Oslo Company som står bak utviklingen av strategien og alt kampanjemateriell i forbindelse med den nye kleskolleksjonen til Rottefella.

 - Vi er en utfordrer i markedet. Det er The Oslo Company også, og det er en fordel for oss, sier Myklebostad.

Se lanseringsfilmen til Rottefella her (saken fortsetter under video):


Stolt av resultatet
- Vi har fått muligheten til å bidra helt fra starten i dette prosjektet. Jeg må innrømme at jeg er litt stolt av resultatet, og veldig glad for at vi har klart å presentere noen fantastiske produkter på denne måten. Sammen med en engasjert oppdragsgiver og veldig dyktige samarbeidspartnere har vi virkelig gått noen ekstra mil for å skape noe som er Rottefella verdig, sier Jannicke Platou, prosjektleder i The Oslo Company.

The Oslo Company har samarbeidet med regissør Sindre Kinnerød og fotograf Audun Fjeldheim i Flash Studio. TV 2 har utviklet medieplanen for både digitale og tradisjonelle medier.

Stolt: - Jeg må innrømme at jeg er litt stolt av resultatet, sier Jannike Platou, som er prosjektleder i The Oslo Company.

Kjent i sportsmarkedet
Rottefella er kjent langt utenfor landets grenser for skibindinger, og med den kompetansen i bunnen går de inn i et klesmarked preget av stor konkurranse.

- Vi tror det er mulig å utfordre en nokså tradisjonell bransje. Vi har en 90 år lang historie og en sterk posisjon. De fleste som er innom en sportsbutikk har et forhold til Rottefella, og de fleste av dem er aktive hele året og på flere områder, sier Myklebostad når han nå utvider bedriftens produktportefølje.

Foruten å bruke et godt utbygd internasjonalt distribusjonsnett blir netthandel et viktig element.

- Norge er det naturlige stedet å lansere nye produkt for oss, selv om vi også alt er inne i fem andre Europeiske land. Vi er en norsk bedrift og Norge er i en særstilling når det gjelder utendørsaktivitet, sier Myklebostad.

I følge Sportsbransjen AS er nordmenn verdensmestre i å bruke penger på sportsutstyr. I fjor omsatte bransjen for 15 milliarder her til lands.