En ny reklamekampanje fra såpeprodusenten Dove har skapt bølger i sosiale medier. Lørdag publiserte Dove en reklamekampanje med et bilde av en svart kvinne som kler av seg og blir forvandlet til en hvit kvinne, altså etter å brukt Dove-såpen. Senere får hun et asiatisk utseende.

Reklamevideoen fikk en temmelig dårlig mottagelse i sosiale medier. Stjernesminkøren Naomi Blake, som også delte videoen, skrev følgende:

«Jeg ruller gjennom Facebook og så kommer denne Dove-reklamen opp. Ok, hva er det jeg ser», skrev Campbell om videoen.

«Hva forteller USA svarte mennesker? At vi blir bedømt på bakgrunn av hudfargen vår, og det inkluderer det som anses som vakkert i dette landet».

 Kampanjen har blant annet blitt kommentert slik i sosiale medier:

Den amerikanske makeupartisten Naomi Blake, som har artistnavnet Naythemua, skriver på Facebook at kampanjen sier noe om hva som anses som vakkert i USA, skriver NRK.

- Doves markedsførere burde ha visst bedre, skriver hun.

- Vi beklager sterkt
Søndag beklaget Dove publiseringen av reklamevideoen.

«Et bilde vi postet på Facebook mislyktes fullstendig i å representere fargede kvinner på en god måte. Vi beklager sterkt til de som ble fornærmet», opplyste Dove.

«Som en del av en kampanje for Dove body wash ble et tre sekunder langt klipp postet på vår amerikanske Facebook-side. Dette representerte ikke det mangfoldet av ekte skjønnhet som Dove er lidenskapelig opptatt av og som er kjernen av det vi tror på, og det burde ikke skjedd».

Det har imidlertid stormet rundt Dove tidligere også. Såpeprodusenten ble for seks år siden beskyldt for rasisme da de plasserte tre kvinner på en fargeskala, og antydet at den lyseste kvinnen var sluttresultatet. For to år siden ble bråk igjen da Dove lanserte en hudkrem for «normal til mørk hud», ifølge BBC.

Det var det flere som påpekte i sosiale medier: