Det er lenge siden du vår råest klassen fordi du kunne ringe direkte til Bettan samtidig som du hang opp noen parkanner og startet røykmaskinen på første vers.

Vår bransje er i dag i startgropa på å bli viktige partnere for våre kunder. Event som kanal vokser, uansett mål og målgrupper. Bransjen vår er i stor grad preget av selskaper med folk som skaper relevant og engasjerende innhold og opplevelser for oppdragsgivere og merkevarer. Løsningene blir bedre, og resultatene mer presise. Kunder, byråer og leverandører tjener alle på dette. Heldigvis er det store bildet slik.

Men, det er noen men.

De råtne anbudsprosessene som dukker opp i til stadighet. Det er nettopp dette Linda Byrknes i 6. Sans peker på. Takk for det!

For noen av anbudene stinker og er direkte urimelige. Og det stemmer at alle byråer, uansett disiplin og bakgrunn stadig debatterer dette. Internt.

Anbudsprosesser og pitcher som rævkjører selskapene. Som tømmer oss for ideer, og som nærmest forbeholder seg retten til å eie alt som blir presentert. Uten at det skal koste dem en krone.

Vi står likevel ovenfor et valg her. Som vi styrer.

Har du fått tak i en rørlegger som lager det nye badet ditt og tar til takke med en lunken kopp kaffe som betaling?

Den rørleggeren finnes ikke. For rørleggerne har skjønt det. Kvalitet koster. Og rørleggere tar ikke jobben hvis kaffe er det eneste du byr på. De har bestemt seg - de sier nei.

Min oppfatning er at oppdragsgivere med anbud eller pitcher ute i markedet der Copyright oppfattes som Right To Copy ikke bør besvares. Punktum.

Det er lettere sagt enn gjort. Det er en ny øvelse for mange av oss i denne bransjen.

Vi bør alle, i all fremtid avstå fra å gå baklengs inn i fuglekassa vel vitende om liten skrift og forskuttert agenda. Det er dårlig økonomi og det er vårt felles ansvar. Slik tror jeg useriøse oppdrag og aktører reduseres raskest mulig. Vår felles evne til å si nei når noe er råttent i Danmark er det som fjerner næring til tulleoppdrag og tullebetingelser. Vi burde takke nei med en kort og konstruktiv redegjørelse.

Det er alle tjent med, uansett hvilken side av bordet du måtte befinne deg ved.

Jeg må si at de aller fleste oppdragsgivere som søker våre tjenester er bra folk og selskaper med interessante utfordringer og mål. Å tape en fair konkurranse i kampen for et meningsfylt og utfordrende oppdrag er vondt, og lærerikt. Sånn er det. Desto mer inspirerende å vinne – fordi vi som bransje i dag vinner oppdrag basert på ide, troverdighet og løsning i større grad enn noen gang tidligere.

Så – la oss sammen gjøre noe med det da.

Gyro er gjerne med på å ta praten, som egentlig dreier seg om tre bokstaver. Nei.

Når kommer invitasjonen til en øl på Grisen?