Foran en fullsatt Telenor Arena kunne Rune Bjerke stolte presentere DNBs nye verdier. Hva er egentlig disse verdiene tuftet på? Særlig kundesentriske er de i hvert fall ikke.  

Kampanje hadde onsdag et oppslag om DNBs nye verdier. I det kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide omtaler som en hjemmelaget strategi kan vi lese om bankens «purpose» og nye verdier.

De har blant annet bestemt seg for å kutte ut «hjelpsom» til fordel for modig og nysgjerrig.

Jeg digger kundeservicen til DNB og tror ikke de har planer om å bli mindre hjelpsomme, men jeg stiller spørsmål hvilket signal de sender kunden når de dropper den kanskje viktigste grunnen til at man er kunde i en bank. Jeg vil ikke ha en bank som er modig. Jeg vil ha en bank som er hjelpsom og trygg. Intet mer, intet mindre.

DNB har også fått sitt eget «purpose» kan merkevaredirektør Camilla Forsberg stolt fortelle:

- Fordi hvis man ikke kan svare på hvorfor man er til som selskap, har man et problem. Et godt sitat sier at «purpose is the beating heart of your company. And if you can’t feel its pulse, then your business may soon be dead».

Da lurer jeg på, tok det virkelig 200 år å finne ut hvorfor Den Norske bank er til?

Dere er til for å levere banktjenester med tilhørende støttefunksjoner som gjør at kundene er trygge og ivaretatt. Både nå og i fremtiden.

Jeg er i grunn glad for at DNB har utarbeidet strategien selv og at denne bullshitbingoen ikke kommer fra et konsulentselskap med kjærlighet for buzzord og digitaliseringssyke.

Slike verdier fungerer kanskje som halleluja-rop på en internfest for ansatte, men ikke for meg som kunde.

Snakk tydeligere, lag tjenester som forenkler hverdagen og fortsett å være best i klassen på det dere skal være best på!

Ole Kristian Bøen er forretningsutvikler i Driv Inkubator.