Selskapet Orkla Health, som er en del av Orkla-konsernet, er Nordens største leverandør og markedsfører av helseprodukter innenfor omega-3, vitamin- og mineraltilskudd og sportsernæring. Möller’s, Nutrilett, CuraMed, Sana-sol og Collett er blant merkevarene selskapet har i stallen.

Nå ser Orkla Health seg nødt til å nedbemanne 15 mann i Skandinavia, blant annet fra den sentrale markedsavdelingen. Det ble klart på et allmøte i Orkla Health i dag.

Kommunikasjonsdirektør i Orkla Health, Inger Marie Ingdahl, bekrefter nedbemanningen.

- Salget går bra, men vi trenger å omorganisere oss for å jobbe mer effektivt. Derfor kommer cirka 15 personer i Skandinavia til å bli overtallige. Dette vil blant annet ramme markedsavdelingen vår, sier hun til Kampanje.

- Hvilke andre avdelinger vil nedbemanningen gå ut over?

- De avdelingene vi ser på er marketingavdelingene våre, og produktutvikling. Vi er midt i en pågående prosess, og kan ikke si noe mer om saken, sier hun.

Kommunikasjonssjefen kan likevel si så mye som at nedbemanningen er en konsekvens av et ønske om å styrke samarbeidet mellom selskapskontorene på tvers av landegrensene Orkla Health strekker seg over.

- Vi ser også på hvordan vi kan bli mer digitale enn vi er i dag, men først og fremst ønsker vi å effektivisere arbeidet vårt, sier Ingdahl.

- Hvilke konsekvenser vil dette få for de ansatte som rammes av situasjonen? 

- Det er det for tidlig å si noe om, sier Ingdahl.

Orkla Health har kontorer i Norden og i Polen, men er også representert i andre europeiske land. Orkla Health omsetter for om lag 1,7 milliarder kroner.

Nedbemanner:

- Vi trenger å omorganisere oss for å jobbe mer effektivt, sier kommunikasjonssjef i Orkla Health, Inger Marie Ingdahl,