Når våre barn vokser opp, vil mange av dyrene i regnskogen være utryddet. Det er budskapet i Regnskogfondets nye innsamlingskampanje, som fortelles av barna selv. Det er McCann Oslo som står bak kampanjem.

- Dyrene det fokuseres på i kampanjen er sumatratigeren, orangutangen og malayabjørnen, som alle står i fare for å dø ut som en direkte konsekvens av at regnskogen hugges, heter det i pressemeldingen som presenterer kampanjen.

Se video her: (Artikkelen fortsetter etter filmen)


- Når regnskogen ødelegges forsvinner dyras leveområder, og en rekke dyrearter har allerede dødd ut. Det er viktig å vise at dette påvirker oss alle, spesielt barna som skal arve denne jorda vår. Hva slags verden vil vi de skal vokse opp i, spør Henriette Bjerke Ganes, seniorrådgiver for marked og kommunikasjon i Regnskogfondet.

Kampanje på dugnad
Det er kroppsmaler Linda Røhmen som har fremskapt dyrene på barna. Portrettene av dem er tatt av motefotografen Julie Pike. Filmene er laget av produksjonsbyrået Babusjka og regissert av Thomas Anker.

Kreativt team hos McCann har vært Frank Undheim og Per Steinar Nielsen.

- Det er utrolig fint å være del av en bransje hvor folk stiller opp for en god sak, med hvert sitt ekspertiseområde. Alt fra team, produsent, regissør og crew på opptak og etterarbeid til de som har hjulpet oss å spre filmene har gjort en utrolig jobb, uten å be om en krone, sier rådgiver i McCann Calle Hägg.

Til nå har Nordisk Film, Clear Channel, Rema 1000, TV 2 og Discovery også bidratt til Regnskapsfondet ved å vise reklamefilmen. Musikken er det Highasakite som har stått for.

Teamet bak:

Her er teamet bak Regnskogfondets nye kampanje. Fra venstre: Henriette Bjerke Ganes (Regnskogfondet), Gunnhild Pauline Baade (Regnskogfondet) Mads Olsen, Frank Undheim, Linda Røhmen, Jørgen Ellefsrød, Thomas Anker, Kristoffer Hergum, Calle Hägg, Per Steinar Nilsen, Runar Sørheim, Kim Berg , Leander Håvik. Foran Marthe Haakensen, Dina Haslie Frøhaug og Kash King. Foto: McCann