Egmont Publishing, som er landets største utgiver av ukeblader og magasiner, starter byrået Egmont People. Byrået skal satse på såkalt «influencer marketing», eller profilmarkedsføring. Kort fortalt handler det om at profiler i sosiale medier har en sentral posisjon i formidling av ulike budskap, i kampanjer og som markedsfører sin stemme og ansikt utad. Det oppfattes angivelig som mer troverdig når historien kommer fra en du følger enn fra merkevarer og annonsører.

- Vi skal skape konsepter og kommersielt innhold på målgruppenes premisser, fortalt av sterke profiler som engasjerer sitt publikum. På den måten vil vi skape verdier både for forbrukere, influencere og merkevarer/markedsførere, sier Dorota Grabowska, som nå går fra å lede innsiktsavdelingen i Egmont Publishing til å bli byråleder for Egmont People.

- People skal sette standarden
Det er under ett år siden Egmont rullet ut bloggsatsingen De Nye, som sprang ut av den tradisjonsrike merkevaren Det Nye, rettet mot unge kvinner. Karine Thyness, som sluttet som redaktør i Det Nye etter tre år sommer, blir kreativ leder i det nye byrået.

- Vi kobler merkevarer sammen med riktig influencer og utvikler innhold for alle formater og kanaler. People skal sette standarden for profilmarkedsføring med innhold som blir lagt merke til, fortalt av sterke stemmer og med smarte fortellergrep. Vi rigger opp et superfleksibelt produksjonsmiljø som kan svare lynraskt på kundene og publikums signaler, forklarer hun.

- Dette kan bli veldig stort
- Med Egmont i ryggen har dere nok muskler til å gå for en nummer én-posisjon?

- Vi har det, men først skal vi inn i en utfordrerposisjon. Vi starter ikke som Norges ledende influencer-byrå, men vi skal utnytte vår posisjon til å gjøre ting på en litt annen måte enn konkurrentene. Vi har veldig høye ambisjoner, vi skal være både tydelige og annerledes. Og med Egmont i ryggen, så kan dette bli veldig stort, sier Thyness.

- Er det United Influencers som er hovedkonkurrenten?

- Det er flere som jobber med influencere, som Blogg.no, Nettavisen og Stylista. United Influencers skal ha «kred» for alt de har fått til på kort tid, og de har markert seg med stort volum av influencere. Vi i Egmont People skal markere oss med innholdet og bygger opp et stort produksjonsmiljø «in house», forteller Thyness til Kampanje.

Les mer: Her er De Nye-profilene som skal fronte Egmonts content-satsing

Les mer: Svetter for podkast-pengene

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Nytt byrå:  Henriette Hotvedt (fra høyre øverst), Lise Lillevold, Karine Thyness, Susanne Kjellhov, Terje Mollestad. Nederst fra venstre: Annette Aas, Elisabeth Johnsrud og Dorota Grabowska. Foto: Nadia Frantsen.

- Har fått mandat om å løpe
Det nye byrået ligger under ansvarsområdet til Kjersti Mo, som til daglig er redaktør og direktør for kvinner livsstil. Byrået er dermed ikke organisert på samme måte som for eksempel content-satsingen til Egmont der alle content-byråene og avdelingen nå er fusjonert inn i Sempro.

Byrået er en videreføring eller «en oppskalering», som Kjersti Mo kaller det, av bloggsatsingen De Nye.

- Blir dette et eget byrå etter hvert?

- Vi starter det opp som et prosjekt, men vi gjør alt for å bygge det opp som selvstendig enhet. De har fått et mandat om å løpe, sier Mo til Kampanje.

- Passerte årsbudsjettet i midten av januar
- Hvorfor satser dere mer på dette?

- Mottagelsen har vært fantastisk. Vi passerte årsbudsjettet i midten av januar og det var jo en indikasjon om at vi traff noe eller at vi kanskje budsjetterte veldig defensivt. Responsen har vært så stor at vi har måttet si nei til henvendelser og det vil vi jo ikke, men må vi ha et større apparat for å si ja.

- Vil du si noe om størrelsen på dette byrået i kroner og øre?

- Nei, jeg tror ikke det. Men ut ifra antall mennesker og nedslagsfeltet til våre profiler, så skal ikke dette være bitte lite byrå.

Mo mener det nye byrået vil ha et unikt tilbud til kundene

- Ja, det vil ha en bra USP (unique selling point, red. anm.). De kan kombinere influencerne med våre allerede sterke merkevarer. Vi har en relasjon til annonsørene og en relasjon til målgruppene, og så bygger vi dette på toppen. Byrået kan løse alle oppdrag fra rådgivning, kreativ utvikling, produksjon og distribusjon.

United Influencers snappet Elle
For ikke lenge siden forsvant bladet Elle ut av Egmonts bladportefølje som en følge av at bladgiganten ikke ble enige med Elle-eier Hachette om betingelsene for en ny lisensavtale. Det resulterte i at bladet Elle ble tatt av over av og i dag gis ut av influencer-byrået United Influencers.

Les mer: United Influencers redder Elle fra bladdøden

- Det er ingen bitterhet eller noe takk for sist. Vi hadde allerede startet De Nye i kombinasjon med vår printutgave av Det Nye da dette skjedde. Vi kan vel heller konstatere at dette var en anerkjennelse av det vi gjorde var en god idé. De ser vel hvilken kraft som bor i dette når man tar print ombord, sier Mo.