I fjor høst kunne markedsdirektør Lisbeth Bjerknes i Hurtigruten fortelle til Kampanje at Hurtigruten var i ferd med å endre seg sin markedsføring og merkevarebygging.

- Hittil har vi nok vært ganske tradisjonelle, med hovedvekt på tv, print og kataloger. Det endrer seg i takt med satsing på nye markeder og nye produkter, sa hun.

Les også: - Ønsker å tenke mer som et mediehus

Les også: Cecilie Skog fronter global Hurtigruten-kampanje

Nå er det klart at Hurtigruten har valgt nytt mediebyrå etter en byråkonkurranse. Store internasjonale ambisjoner er bakteppet for byråvalget.

- Etter en meget grundig prosess, har vi valgt Vizeum og Dentsu Aegis Network som vår partner, sier markedsdirektør Lisbeth Bjerknes, i Hurtigruten i en pressemelding.

Hun forteller at det var sterk konkurranse mellom flere byråer om Hurtigrutens mediebyråkonto, men at valget til slutt falt på Vizeum og Dentsu Aegis på grunn av det hun kaller «nettverkets effektive, global struktur». I tillegg var erfaringen med å lede globale oppdrag fra Norge, reiselivskompetanse og ikke minst digitale ressurser og plattformer, viktig for avgjørelsen, ifølge Bjerknes.

- Attraktiv internasjonal merkevare
Hun forteller at Vizeum og Hurtigruten sammen har som mål å bygge en sterk global merkevare, og at arbeidet med dette nå skyter fart. Slik skal mediebyrået og Hurtigruten bidra til å fylle skipene med passasjerer fra hele verden.

- Hurtigruten er en attraktiv internasjonal merkevare og en virksomhet med store ambisjoner. Vi trenger erfarne- og seniorressurser i alle våre markeder for og lykkes, og det får vi med Vizeum og Dentsu Aegis Network, sier Bjerknes.

Hun legger til at Hurtigruten setter opp farten ytterligere for å bygge en sterk global merkevare, og med nye explorer-skip, hvor det første leveres allerede i 2018, øker Hurtigruten også sin kapasitet på spennende destinasjoner.

- Vi endrer kursen til enda mer digital distribusjon og Vizeum og Dentsu Aegis Network blir en veldig viktig partner på den reisen vi legger ut på nå, forklarer Bjerknes.

- Et drømmeoppdrag
Paal Fure, administrerende direktør i Dentsu Aegis, fryder seg over at Hurtigruten blir ny kunde.

- For oss i Dentsu Aegis Network er dette et drømmeoppdrag. Ikke bare fordi det er en spennende virksomhet med hårete mål, men også fordi det er en merkevare vi er imponerte over og stolte av. Alle involverte i vårt globale byrånettverk gleder seg til å skape vekst og bidra aktivt til suksess for Hurtigruten, sier Fure i meldingen.

Kundedirektør i Hanne Thomassen i Vizeum Norge vil være ansvarlig for oppdraget. Hun har erfaring fra globale oppdrag som ledes ut fra Norge.

- Alle som har bidratt i byråkonkurransen er superglade og stolte over å ha fått denne tillitten fra Hurtigruten. Sammen skal vi sørge for at Hurtigrutens skip kan ta med enda flere passasjerer fra hele verden over til deres unike destinasjoner, sier Thomassen.

 Vizeum lokalt skal samarbeide med Hurtigrutens kontorer helt fra Hong Kong til USA, viktige markeder som Tyskland, Frankrike og Storbritannia, samt hjemmemarkedet og de øvrige nordiske.

Henter mediefolk fra VG
Nylig ble Øyvind Solstad  Hurtigrutens nye sjef for sosiale medier. Solstad har de siste fem årene jobbet som ansvarlig for sosiale medier i VG. Før det har han jobbet med sosiale medier for en rekke av Norges største selskaper, han har vært redaktør i NRKbeta, og produsent i NRKs promoavdeling, og jobbet i Aegis-eide Carat før han gikk til VG.

Også i fjor rekrutterte Hurtigruten fra VG. Da var det tidligere utenriksjournalist Rune Thomas Ege som forlot mediehuset for en stilling som kommunikasjonssjef hos reiselivsaktøren.

Les også: Hurtigruten henter VGs sosiale medier-sjef

Les mer: VG-journalist blir kommunikasjonssjef i Hurtigruten