Ole Robert Reitan har som toppsjef i Rema 1000 aldri tidligere opplevd omsetningsnedgang etter at han overtok i 2001, men i år kommer den. Under motgangen har han skiftet fokus, skriver Adresseavisen.

- Skaper ikke noe verdi for oss
- Det handler også for min del om å fokusere på de riktige tingene. Det kan skje med idrettsutøvere, med politikere, med journalister; at du går deg bort i spor som ikke er produktive. Jeg må erkjenne for egen del, at jeg har brukt for mye tid på ting som ikke skaper noe verdi for oss. Da blir det mye lettere å arbeide når man jobber med de rette tingene, sier Reitan til Adresseavisen.

Året er blitt preget av mediestøy og kraftige kundereaksjonene etter at Rema 1000 kastet ut Mack (Tromsø) og Hansa (Bergen) fra det nasjonale sortimentet. Omsetningssvikten i disse to områdene preger totalomsetningen betydelig, ifølge Reitan.

- Ekstraordinært i Tromsø og Bergen
- Vi var forberedt på at det ikke kom til å bli noe særlig vekst første halvår. Det hadde vi tatt høyde for. Så har det vært ekstraordinært i Tromsø og Bergen. Dét var vi ikke forberedt på, sier Reitan til Adresseavisen.

I år har han holdt  uvanlig lav medieprofil. Reitan sier dette om medieoppmerksomheten:

- Jeg leser ikke aviser, så det bryr jeg meg ikke noe om. Men jeg reiser rundt i Norge og snakker med en organisasjon som vil opp og frem og som tror på konseptet.

Les også: Ser lys i tunellen for Rema 1000 – men her sliter kjeden fortsatt

Les også: - Vet McCann hvem Remas målgruppe egentlig er? (Abonnement)