«Georgios venter på deg», fristet Synnøve Finden med i sin kampanje for gresk yoghurt, der kundene ble oppfordret til å se en tre timer lang video av greske «Georgios» på stranden han tar av seg klærne, smører seg inn med solkrem, bader og spiser Synnøves greske yoghurt. Jo mer man ser, jo større er sjansen for å vinne en tur til Hellas.

Som Kampanje skrev i går, har flere reagert på det de mener er en sexistisk og stereotypisk fremstilling av grekere. Feminist og frilanser Majken Aune Olsen mener reklamekampanjen er et tekstbokeksempel på objektivisering.

- Markedsføring som baserer seg på objektivisering av kvinner møter ofte motbør, og dette hadde åpenbart ikke vært greit om det dreide seg om en kvinne. Jeg spør meg hvorfor dette er greit når det er menn, sier hun til Kampanje.

Les mer: Synnøve Finden får pepper for greske Georgios: - Hinsides pinlig

Etter at Kampanje omtalte saken har Synnøve Finden gradvis fjernet alle spor av «Georgios» fra Facebook-siden sin og nå er hele kampanjen avsluttet.

- Vi ønsket ikke å såre noen, og når folk føler seg støtt så stopper vi den, sier kategoridirektør Magnus Tollefsen i Synnøve Finden til Kampanje.

Kampanjen skulle opprinnelig vare ut neste uke ifølge Tollefsen.

- Det har kommet kritikk på kampanjen på Facebook-siden deres den siste måneden, hvorfor stopper dere den nå?

- Vi opplever at det er de siste dagene det har vært reaksjoner.

- Har dere gjort en ny vurdering av kampanjen siden i går?

- Tanken var at vi skulle lage en kampanje med glimt i øyet, men når folk føler seg støtt så er ikke det noe vi ønsker.

Som Kampanje skrev i går, har også Forbrukerombudet mottatt klager på Synnøve Finden.

- Vi har fått inn noen klager på kampanjen, men vi har ikke behandlet den ennå, sier juridisk direktør Frode Elton Haug.

Før saken kan behandles, skal en saksbehandler vurdere om den kan være i strid med markedsføringslovens andre paragraf, som slår fast at «den som utformer reklame, skal sørge for at reklamen ikke er i strid med likeverdet mellom kjønnene, og at den ikke utnytter det ene kjønns kropp eller gir inntrykk av en støtende eller nedsettende vurdering av kvinne eller mann».