For første gang på flere år har Fri, tidligere Landsforeningen for lesbiske og homofile, innledet et samarbeid med et reklamebyrå. Valget har falt på Saatchi & Saatchi og nå er de klar med kampanjen «Hver grunn til å la være er en grunn til å delta», som skal mobilisere til deltakelse i årets Pride-parader.

- Fortsatt er det mange i Norge som ikke opplever at de ikke kan leve åpne og gode liv der de bor, forteller kommunikasjonsrådgiver i Fri, Arne Andreas Opheim. 

De har fått skeive fra hele landet til å sende inn anonyme historier om hvorfor de ikke kan eller tør å delta på Pride. Deretter har kjente profiler gitt sine stemmer og ansikter til historiene. Formålet med kampanjen er å oppfordre andre til å stille i paradene i solidaritet med de som ikke tør, uavhengig av egen legning eller kjønnsidentitet.

- Vi ville vekke folket og vise hvorfor det er viktig å delta på Pride og å bli medlem av Fri. Ved å samle inn faktiske historie fra faktiske mennesker viser vi at det fortsatt er steder og miljøer hvor folk ikke kan leve åpent og trygt, fortsetter Opheim.

Ett døgn etter lansering har filmklippene med de 26 kjendisene til sammen fått over én million visninger på Facebook og Instagram.

- Prosjektet har involvert alle avdelinger hos oss. I tillegg har Tangrystan stilt opp for kampanjen, sammen med en rekke ivrige profiler. Her er statsministere, ishockeyspillere og popstjerner samlet for den samme saken, forteller kundeansvarlig i Saatchi & Saatchi, Vetle Agledahl.

Tangrystan står for produksjonen av filmene, med Ida Thurmann-Moe og Andreas Grødtlien på regi.

Fri - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold arrangerer Pride-festivaler i Bergen, Oslo, Kristiansand, Stavanger, Trondheim og Tromsø.