I fjor skrev Kampanje at Inviso gikk sammen med Venture Factory og startet opp selskapet Inviso Media, som skulle selge målrettede markedsføringstjenester til eiendomsmeglere og utviklere. Selskapet hadde i 2016 en omsetning på 4,4 millioner kroner. 

Nå investerer bakmennene ytterligere. Inviso Media kjøper 51 prosent av Estate Connection, og overtar nettstedet nestehelg.no med all innholdsproduksjon. Estate Connection har levert innholdsmarkedsføring for store eiendomsmeglere i hele landet, der formålet er å drive frem nysalg, befaringer og verdivurderinger. Dette gjøres via såkalte «native ads», betalte artikler som samler brukerdata fra potensielle interessenter.

Inviso Media sitt mål er å operere som et fullservice digitalt mediebyrå spisset mot eiendomsmarkedet. Styreleder Pål Roppen forteller at hele kommunikasjonsprosessen  mot boligkjøperne skal være datadrevet.

Les også: Nå skal de jakte bolig-kjøpere på Facebook

Les også: Nytt selskap skal jakte boligkjøpere på Facebook og Google

- Annonsører trenger fersk data for å kunne sende skreddersydd budskap direkte til publikum, sier Roppen.

- Ekstra spennende bransje
Han sier videre at han «personlig mener eiendomssektoren er ekstra spennende da de er et eget øko-system for produkter og tjenester». 

- I tillegg til selve eiendommen kan vi etterhvert legge til interiørprodukter, flyttetjenester, håndverkstjenester, banklån, forsikringer osv. Alt dreier seg om å treffe kunden i øyeblikket da de er i ferd med å selge bolig eller ønsker å flytte på seg. Da skal det velges megler, gjøres innkjøp, det skal lånes på nytt og det skal forsikres. Vi treffer riktige målgrupper i denne ekstremt potente situasjonen, sier han.

Daglig leder i Estate Connection AS, Nina Kormilitzine, har 12 år bak seg i eiendomsbransjen, blant annet som eiendomsmegler, og startet selskapet i 2015. 

- Content marketing blandet med datadrevet strategisk annonsering på sosiale medier er definitivt modellen for fremtiden. Ingen skal lese en artikkel eller få servert et budskap de potensielt ikke er interesert i. Her har eiendomsbransjen en lang vei å gå. Det er mye bortkastet energi i markedsføring mot feil kundegruppe. Vi har over tid opparbeidet en sterk kompetanse når det gjelder kirurgisk presisjon i markedsføring og forvaltning av innhentet data for å sikre kunden mest mulig verdi i hver markedsføringskrone, sier hun. 

Selskapet omsatte for 1,7 millioner kroner i 2016. 

Flere vil skumme fløten av boligmarkedet
Med sammenslåing vil Inviso Media gruppen bestå av nærmere 10 ansatte. Inviso Media inngår som en del av Inviso som er et digitalt innholdbyrå for eiendomsmeglerne. I tillegg til Inviso, er Venture Factory medeiere i Inviso Media.

- Sammen med våre øvrige digitale markedsføringsprodukter vil Inviso Media nå ytterligere styrke vår verdikjede og våre leveranser overfor eiendomsmeglerne, og bidra til at de kan tilby enda mer treffsikker markedsføring av boliger til salgs, avslutter Pål Roppen.

Det spretter opp ulike typer digital- og tech-selskaper som forsøker tjene penger i det gylne, norske boligmarkedet.  I fjor ble klart at boligmeglere som Privatmegleren, Obos og Selvaag vil samle de store eiendomsmeglerne for å utfordre Finns hegemoni innen boligannonser. Flere har utfordret den Schibsted-eide rubrikkgiganten tidligere, men foreløpig uten hell. Kampanje skrev i fjor at en eiendomsmeglerkjede for første gang lanserer en «disruptiv» tjeneste, der megler utelukkes ved boligsalg. Bak tjenesten Propr.no står boligmeglerkjeden Sem & Johnsen, i allianse med en rekke profilerte initiativtakere. En av disse er medieveteranen Geir Kjærnes, administrerende direktør og grunnlegger av mediebyrået In Sight.

Les mer på Kampanje Premium: Medieveteran bak ny «disruptiv» nettsatsing (Abonnement)