Norges Skiforbund Alpint og Telenor forlenger samarbeidet og er enige om en ny avtale med varighet til og med 2022. 

Les også: Telenor setter alpinstjernene i løgndetektorstolen

Avtalen har en verdi på over 100 millioner kroner, kommer det frem i en melding fra Skiforbundet.

I meldingen heter det at samarbeidet  er helt avgjørende for at landslagene, alpinsporten og ikke minst breddeidretten i Norge skal fortsette den fantastiske utviklingen man har hatt de siste årene.

- Det langvarige samarbeidet med Telenor har bidratt sterkt til at norsk alpint har den posisjonen vi ser i dag, sier Skipresident Erik Røste. 

I tillegg til å være hovedsponsor for norsk alpint, har vi sammen med Telenor den veletablerte Telenorkarusellen og gjennom 10 år har over 700 000 barn deltatt på disse arrangementene.  

Langsiktighet og felles mål er helt avgjørende for å lykkes og det gode samarbeidet med Telenor er en 16 år lang suksesshistorie, sier Røste.

- Vi er svært fornøyde med å ha fått på plass en ny og rikholdig avtale med Norges Skiforbund, som er en ideell samarbeidspartner for oss. Nå får vi videreført Telenorkarusellen med årlig deltagelse med mer enn 80 000 barn, der målet er at barna utvikler skiferdighetene sine best mulig ut fra den enkeltes forutsetning. Vi fortsetter også som hovedsponsor for toppidretten. Resultatene de siste årene har vært formidable og vi gleder oss til mange nye år med fantastiske resultater i alpint, sier Svendsen. sier leder for Telenor Norge, Berit Svendsen. 

Samarbeidet mellom telegiganten og Alpinlandslaget har vært en stor suksess noe som kom til syne da Norges største sponsorer feiret seg selv på den store Spot-prisen. 

Les også: Dobbelt sponsorgull til alpingutta - nå går budsjettet i taket

Sponsorbudsjettet til alpinlandslaget er i dag på over 40 millioner kroner i året, men sånn har det ikke alltid vært. For fem år siden var budsjettet på under 15 millioner kroner.

Da Kampanje snakket med markedssjef i alpinlandslaget, John-Olav Evans, på Spot sa han følgende:

- Det som har skjedd, er at vi har en mye mer strategisk tilnærming til det vi gjør på sponsorsiden, fremfor bare å selge et merke i panna eller på drakta. I dag har vi en veldig klar filosofi på at vi bare skal ha fire synlige merker på ytterbekledningen. Vi skal ikke se ut som et lappeteppe. Det er noen idretter hvor det er vanlig og det funker for noen, men for oss i alpint er det viktig å gi sponsorene den eksklusive følelsen, sier Evans.

Nå er også nye avtaler på vei inn med blant annet Phenix. Og ifølge Evans sikter alpinlandslaget allerede mot godt over 50 millioner kroner i 2018. Noen av de største sponsorene er Telenor, DNB, Audi og Tine.

- Vi kommer til å passere 50 millioner kroner neste sesong. Det ser veldig lyst ut, sier han.

Forlenger samarbeidet:

Under den store Spot-konferansen ble det delt ut priser til årets beste sponsorer. Alpinlandslaget var en av de store vinnerne. Nå forlenges samarbeidet. Her Alpinlandslagets John-Olav Evans (helt til venstre) og Claus Ryste (helt til høyre) sammen med Telenors Petter Svendsen og Per Anders Vold.