Norges Idrettsforbund øker sine markedsinntekter i 2017 til tross for at 2016 ble et svært krevende år for norsk idrett. Åpenhetsdebatt og dopingsaker i langrennsleiren bidro til å gjøre 2016 til alt annet enn bare lystig for toppene i idretts-Norge. Økonomisk er det imidlertid lite som tyder på at den negative oppmerksomheten får ringvirkninger for Norges Idrettsforbund.

- Vi vil ha noe større markedsinntekter i 2017 enn i 2016, og vi er selvfølgelig veldig glade for at norsk næringsliv fortsatt har tillit til Norges Idrettsforbund. Mange i frivilligheten for øvrig og i idretten har nedgang i sine markedsinntekter, men idrettsforbundet leverer en brutto økning i 2017, sier generalsekretær Inge Andersen til NTB.

- Sponsormessig merkes det ikke at 2016 på mange måter var relativt bratt?

- Faktisk ikke. Og det er det som er gledelig. Når vi nå har møter med næringslivsledere, har de tillit til og tro på Norges Idrettsforbund. Og de ser også den enorme samfunnsjobben som idretten representerer, sier Andersen.

Til tross for økte markedsinntekter jobber NIF med å kutte kostnader som følge av at forbundets såkalte sentralledd får tilført fem millioner færre spillemiddel-kroner i 2017.