I januar i år ble VG felt for sitt samarbeid med storannonsøren Rema 1000 og seksjonen «Familieliv» på VG Nett. Seksjonen ble lansert høsten 2015 og har skapt stor debatt i pressekretser.

Les også: VG-sjefen tror Rema-alliansen fortsetter

Les også: VG felles i PFU: - Dette er farlig for journalistikken

Kommersiell direktør Christian Haneborg i VG henger ikke med hodet fordi Rema 1000 har valgt å tre ut av avtalen om produksjon av VG Familieliv.

- Kø i døra
- Først og fremst har dette vært et kjempespennende samarbeid. Jeg tror både Rema og VG har lært masse, blant annet om hvordan man lager content. Så det har vært en positiv ting for begge parter, tror han.

Haneborg bekrefter at Rema 1000 nå ønsket å produsere innholdet på egen hånd.

- For vår del ligger det veldig liten dramatikk i dette. Dette har vært en viktig igangsetter for Partnerstudio, og vi har såpass kø i døra at vi ikke kommer til å tape penger på at Rema forsvinner. Vi er i stor grad utsolgt store deler av 2017 på Partnerstudio. For vår del får dette liten effekt i så måte, sier han.

Angrer ikke
Satsingen på VG Familieliv sammen med Rema 1000 har hatt 15 millioner artikkelvisninger siden oppstarten 1. oktober 2015, så uansett er ikke satsingen noe VG angrer på – på tross av støyen seksjonen har skapt.

- Det er helt vanvittig. Jeg tror ikke noen andre content-prosjekter kan vise til det samme. Men Rema og VG har et veldig godt forhold og jobber fremdeles sammen på mange spor. Vi vil fortsette å jobbe sammen på content også, selv om det er for tidlig å si akkurat hva dette samarbeidet vil være, sier han.

Han vil ikke avsløre hvilke annonsører som kommer til å inngå avtaler om seksjoner på VG Nett, men bekrefter at det kommer inn mange kunder i samme segment.

Skal bygge eget mediehus
- Dette har vært en viktig inngang, og vi har lært masse av å jobbe sammen med Rema. Vi har i det hele tatt mye å takke Rema 1000 for. Selv når det har vært mye bråk Rema vært en veldig god samarbeidspartner, sier han.

Nye content-samarbeid vil likevel ikke se helt likt ut som VG Familieliv, forteller Haneborg.

- Vi kommer til å endre konseptene litt, legge om og innovere. Her jobbes det i litt forskjellige retninger, avslutter han.

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum-Beyer i Rema 1000 sier til podkasten Mediapuls at Familieliv var god læring, som Rema ikke angrer på. Men at man nå skal bruke budsjettet på å fortsette å bygge sitt eget mediehus.

Rema 1000 har også bestilt noe mer annonseplass i lokale medier den siste tiden, men selskapet opplyser at det ikke innebærer noen renessanse for papiravisen, det blir bare noe mer annonsering fram mot jul, ifølge Medier24.

Rema-direktøren har tidligere uttalt dette om Familieliv-satsingen  til Kampanje:

- I dag slåss norske mediehus om annonsekronene mot internasjonale selskaper som Google og Facebook, og vi i Rema 1000 har ingen problemer med å være «first mover» på satsinger som kan føre til at norske mediehus får en bærekraftig inntektsmodell, sa hun i januar i år.

Mette Fossum-Beyer, har ikke besvart Kampanjes henvendelser i dag,.