Marte Ramborg er ansatt som ny byråsjef i Spoon Norge. Tidligere har det Bonnier-eide content marketing-byrået vært ledet av blant andre Torunn D. Pedersen i en kortere periode, Fredrik Østbye og Erik Norderud, i tillegg til Johan Andersson.

- Jeg gleder meg veldig til å starte jobben i Nordens ledende content marketing-byrå, sier hun.

Ramborg, som starter som som ny byråsjef for Spoon i Norge denne uken, kommer fra jobben som stabssjef i Tankesmien Agenda.

- Jeg kjenner Spoon som kunde fra tidligere arbeidsforhold, og byrået utmerket seg ved sitt ekte engasjement for å forstå oss som kunde og løfte vårt kommunikasjons- og markedsarbeid, sier Ramborg.

Henter inn 250 millioner i content-markedet
Ramborg var direktør for marked, samfunnskontakt og kommunikasjon i Norsk Luftambulanse før hun ble med og bygge opp Tankesmien Agenda fra starten i 2014. Tidligere har hun jobbet med kommunikasjon i Norges Røde Kors og som journalist. Ramborg er utdannet journalist, har studert statsvitenskap og har en Master of Management fra BI.

- Marte har meget gode meritter og er en veldig kompetent leder. Hun har alltid jobbet mot tøffe mål og organisasjonene hun har jobbet i har hatt store ambisjoner. Det har også Spoon både i Norge og resten av Norden. Vi føler oss derfor trygge på at Marte er en god match for Spoon Norge, sier Johan Andersson, leder for Spoons internasjonale satsinger og fronter til sammen 25 ansatte.

Spoon Norge, som i fjor kjøpte contentbyrået Teft, omsatte i 2015 for 20,5 millioner kroner og fikk et resultat på 2,2 millioner i fjor. Året før endte omsetningen på 14,2 millioner, mens resulatet havnet på 747.000 kroner. Andersson vil ikke røpe de fremtidige omsetningsmålene, men legger ikke skjul på at ambisjonene er å vokse. Etter det Kampanje forstår skal målet i år være en omsetning på over 30 millioner kroner i Norge. I Norden omsetter Spoon for over 250 millioner kroner.

Les også: - Vi blir Norges ledende content marketing-byrå

De gamle ukebladrivalene ruster opp
Før sommeren skrev Kampanje om den tilspissede konkurransen i det voksende content marketing-markedet i Norge, der også de tradisjonelle ukebladforlagene satser stadig tyngre. I mai kunne Kampanje fortelle at danskeide Aller Media oppretter det nordiske byrånettverket Ahead Group, som skal frontes av tidligere salgsdirektør i Aller og tidligere toppsjef i SBS Radio, Bente Klemetsdal. Kort tid senere kjøpte Aller  det svenske byrået  OTW, som blir en del del av dette nettverket og som planlegger kontor i Norge. Med oppkjøpet av OTW vil den samlede omsetningen ligge på rundt 850 millioner og bemanningen øker til 415 ansatte. Også danskeide Egmont Publishing har giret opp sin satsing på innholdsmarkedsføring de siste årene.

Les også: Nytt content-oppkjøp fra Aller - nærmer seg 900 millioner i omsetning

Les også:  Egmont nekter å la seg skremme av Allers nordiske content-satsing

- Tror på en annen modell
Bonnier Media-sjef Trond Juliussen hevder at han gleder seg over økt konkurranse og vil med interesse følge konstellasjon til Aller på det norske og nordiske contentmarkedet. Men han påpeker at Bonnier har valgt en annen strategi ved å legge alt under en merkevare, nemlig Spoon, som de omtaler som Nordens største contentbyrå.

- Vi har tro på en helt annen modell enn det Aller og delvis Egmont jobber med, hvor det er enkeltstående byråer. Vi har valgt å slå sammen hele satsingen vår på dette området under paraplyen Spoon. Vi har én merkevare i Spoon og én ledelse, med administrerende direktør Anders Ribba, sier Juliussen.

- Spoon har vekst både i Norden og i Norge, og har jobbet med content marketing siden 1998. Dermed er selskapet ingen nykommer på markedet. Våre kontorer i Norge, Sverige og Finland gir også nordiske kunder en unik mulighet til å jobbe med et byrå som har én ledelse, men lokal forankring i hvert land.

Les også: Bonnier sliter i Norge - øker satsingen på content marketing

Tettere samarbeid med Bonnier Media
- Vi har stor tro på vår måte å jobbe på for å gi kunden maksimal verdi, gjennom strategiutvikling, storytelling og distribusjon. Vi har vi en fin vekst sammen med de andre kontorene. Vi jobber sammen på nordiske selskaper samtidig som vi også jobber tett på våre norske kunder.

I Norge blir det stadig tettere samarbeid mellom Bonnier Media og Spoon. Nå starter en native advertising-offensiv hvor Spoon skal produsere det kommersielle innholdet.

- Det daglige samarbeidet flyter godt, og vi ser at flere og flere av våre annonsører etterspør nettopp native advertising på våre plattformer, sier Juliussen.

- Viktig å se på nye forretningsområder
Kraftig annonsefall i ukebladmarkedet har satt aktører som Bonner, Egmont og Aller Media under press. Det haster med å skape nye, lønnsomme forretingsmodeller og forretningsområder. Alle de tre store ukebladgigantene jobber iherdig med å omdanne sine medieselskaper og skape nye inntektsstrømmer.

- For Bonnier Media er det viktig å se på nye forretningsområder. Vi ønsker å utvikle tilbudet vårt, både på grunn av inntektspotensialet, og fordi vi kan støtte annonsørene våre bedre. Vi ser på dette som et vekstområde, og gleder oss over de meget gode tilbakemeldingene vi har fått, sier Juliussen.

Les mer: - Har ikke sammenheng med journalistkutt

Les også: Store kutt i Bonnier Media