We Are Lives Coop-kampanje har fått massiv oppmerksomhet den siste uken.

Les mer her: Slik lurte Coop kaffehipsterne på Grünerløkka

Les mer her: Her er byrået bak Coop-stuntet

Byrået We Are Live laget på oppdrag fra Coop en kaffebar ved navn The Secret Coffee Shop. Kaffebaren har vært plassert på Grüerløkka i Oslo, og kun vært åpen en måned. Kaffen som har blitt servert er fra Coop, men det ble avslørt først forrige uke.

Kampanjen har fått ros for å være både morsom og original, men i går var det flere som gjennom sosiale medier og kommentarfelt uttrykte at den lignet på et stunt det svenske byrået Ingo gjorde for Lidl i 2013.

I 2013 åpnet det svenske reklamebyrået Ingo opp en pop-up luksusrestaurant i Stockholm sentrum på oppdrag fra Lidl. Rettene som ble servert var laget av Lidl-råvarer. Poenget med stuntet var følge Lidl å vise folk at deres matvarer er like gode som i andre butikker selv om de er rimeligere. En måned etter åpningsdagen stengte restauranten, og stuntet ble avslørt.

Herman Mueller Stormyr, byråleder i We Are Live, legger ikke skjul på at Ingos stunt for Lidl har vært en inspirasjon, og viser til at det ble nevnt allerede da stuntet ble avslørt i et intervju med Dagligvarehandelen.

Les mer her: - Vi har vært inspirert av Lidl-stunt 

Ingo hadde ikke hørt om stuntet til We Are Live før Kampanje ringte.

- Hva syns du om likhetene mellom kampanjene?

- Jeg synes bare det er fint og smigrende at folk blir inspirert av oss, sier Björn Ståhl i Ingo.

- Likhetene mellom kampanjene er ganske åpenbare, men We Are Live er åpne om hvor inspirasjonen kommer fra og på grunn av det syns jeg at det er greit. De er ikke det første byrået som kopierer denne kampanjen.

Ståhl forteller at byråer i land som Nederland, Italia og England har laget lignende pop-up restauranter for å markedsføre produkter.

- I London har det blitt åpnet en pop-up restaurant i Shoreditch og et pop-up marked hvor ingen har visst hvem avsender er, for å markedsføre et produkt. Begge disse konseptene er inspirert av oss.

- Så du synes det er greit at ideen blir kopiert?

- Ja, så lenge det skjer i etterkant av vår egen kampanje så går det fint. Det er bare gøy å inspirere andre.