Kampanje skrev forrige uke om hvordan kampanjen The Secret Coffee Shop lurte Løkkas kaffeglade mennesker i hele september. Kafeen, som har hatt over 3700 besøkende, har bare servert Coop-kaffe. Dette har vært hemmelig frem til kafeen stengte forrige uke. 

Les mer her: Slik lurte Coop kaffehipsterne på Grünerløkka 

Kampanjen har fått stor oppmerksomhet, og motatt blandede reaksjoner blant kaffe-eksperter og byrå-profiler. 

Les mer her- Kunsten å tenke negativt 

Les mer her: Wendelboe: - Hadde avslørt Coops kaffestunt

For to år siden gjennomførte det svenske reklamebyrået Ingo en lignende kampanje. Ingo åpnet på oppdrag fra butikkjeden Lidl opp en pop-up luksusrestaurant i Stockholm sentrum. Rettene som ble servert var laget av Lidl-råvarer. Poenget med stuntet var følge Lidl å vise folk at deres matvarer er like gode som i andre butikker selv om de er rimeligere. En måned etter åpningsdagen stengte restauranten, og stuntet ble avslørt.

Her er Ingos case-film:

I sosiale medier har flere reagert på likheter mellom Coop-kampanjen til We Are Live og Ingos Lidl-kampanje.

Kampanjes Facebook-side skrives det blant annet: - Det er helt ok å ta kred for å gjennomføre dette stuntet, men det kreative tantkegodset kan vel ikke tilskrives noen andre enn Ingo (reklamebyrå, red.anm) og Lidl? Jeg syns en nyansering i saken av at man (ulovlig?) har adoptert en av verdens mest belønnede retails fra de siste to årene mangler, skriver Linn Johnsson i Kitchen.

Også på Kreativt Forums kommentarfelt trekkes likhetene mellom de to kampanjene frem. Der stiller Alexander Gjersøe i SMFB spørsmål ved om kampanjebyrået har trukket ideen langt nok videre.

Herman Mueller Stormyr legger ikke skjul på at Ingos stunt for Lidl har vært en inspirasjon, og viser til at det ble nevnt allerede da stuntet ble avslørt i et itnervju med Dagligvarehandelen.

- Vi har blitt inspirert av mekanismene de har brukt som i utgangspunktet handler om blindesting. Det er jo også en del forskjeller fra caset deres til vårt. Hovedforskjellen er at de hadde med seg gourmetkokker som skulle gjøre restauranten kjent. Vi har fokusert mer på produktet og hatt det i sentrum. I tillegg var Lidl-jobben for en kjede, mens vi har tatt for oss produkter, sier han.

- Utfordringen Lidl og Coop Kaffe hadde i forkant er ganske gjenkjennbare, så det var naturlig for oss å ta i bruk en mekanisme som vi trodde skulle løse problemet, legger han til.

Han sier at det er resultatene for kunden som står i fokus.

- Dette er en jobb vi har gjort for å sørge for at Coop selger mer kaffe, mer enn at vi skal vinne kreative priser.

Les også: Her er byrået bak Coop-stuntet

Det har foreløpig ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra Ingo.